هزینه یک میلیاردی تربیت پزشک/زیرساخت افزایش ظرفیت فراهم نیست
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، نشست مشترک وزیر بهداشت با مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور صبح امروز در سالن امام جواد(ع) وزارت بهداشت برگزار شد.
محمدرضا ظفرکندی; وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این جلسه اظهار داشت: بسیج یعنی نیروی داوطلب، ایثارگر، مسئله محور، بی ادعا و ایثارگر. در دوران جنگ تحمیلی بسیاری از بسیجیان به جبهه ها رفتند. اگر بسیج نبود پیشرفت در جنگ تحمیلی امکان پذیر نبود. این حضور ارزشمند در عرصه پزشکی به وضوح نمایان بود. تیم های بسیج دانشجویی و گروه های اورژانس جبهه و جنگ در هر عملیاتی از خط مقدم تا بیمارستان های صحرایی آماده خدمت بودند. یکی از افتخارات دوران دفاع مقدس تشکیل و بسیج جامعه پزشکی است.
وی افزود: برای درک واقعیات و ارائه راهکارهای مناسب همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کرده اند باید مشکلات را لمس کنیم و در میدان حضور داشته باشیم. انتظار می رود با یک کار مدبرانه و منسجم مشکلات را شناسایی، تحلیل و حل کنیم.
وزیر بهداشت در ادامه تصریح کرد: تا زمانی که تعامل مستقیم، حضوری و نزدیک با دانشجویان برقرار نشود، مشکلات پابرجاست. از ایجاد دوقطبی در دانشگاه ها پرهیز کنیم و به سمت آشتی برویم. امروز ما نیازمند ایجاد هماهنگی بین نسلی و گفتگوی مشترک بین همه سلیقه ها هستیم. سیاست ما به هیچ وجه نباید منجر به دوگانگی شود.
ظفرکندی به موضوع افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی نیز اشاره کرد و گفت: زیرساخت های لازم برای افزایش ظرفیت پزشکی فراهم نشده است. در چهار سال گذشته ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی 20 درصد افزایش یافت اما عملا رشد 100 درصدی جذب دانشجو را شاهد بودیم. این در حالی است که هزینه آموزش هر دانشجوی پزشکی حدود یک میلیارد تومان است و متاسفانه بودجه لازم و تامین نیروی انسانی متخصص برای این افزایش ظرفیت در نظر گرفته نشده است.
وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر مشکلات رزیدنت ها، فشار کاری دانشجویان رزیدنت که گاها منجر به خودکشی پزشکان جوان می شود و راه حل این وزارتخانه. بهداشت و درمان برای کاهش این مشکلات تصریح کرد: برای حل این مشکل باید وارد برنامه اقامتی شویم به گونه ای که معیشت و زندگی ساکنان به خوبی تامین شود. در این راستا افزایش حقوق دستیاران در دستور کار قرار دارد. همچنین بیمه دستیاران به منظور تامین حداقل امنیت شغلی این دانشجویان از اولویت های وزارت بهداشت در سال جاری است.
انتهای پیام/