هرگز این غذاها را خام نخورید
به گزارش خبرآنلاین، برخی از مواد غذایی نپخته حاوی مواد سمی، میکروب های خطرناک یا مواد دیگری هستند که می توانند باعث ایجاد هر بیماری از ناراحتی جزئی گوارشی تا بیماری های کشنده شوند. پخت و پز برای ایمنی غذا ضروری است زیرا ترکیبات خطرناک را خنثی می کند و میکروارگانیسم ها را از بین می برد، اگرچه پختن غذا ممکن است برخی از مواد مغذی آن را کاهش دهد. اما برای جلوگیری از بیماری ها باید تا حد امکان از خوردن غذای خام خودداری کرد.
همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: به گزارش تایمز ایندیا، برخی از مواد غذایی مانند گوشت خام و تخم مرغ و همچنین انواع میوه ها و سبزیجات باید به درستی تهیه شوند تا خطرات آنها به حداقل برسد. فرد باید خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با مصرف تعدادی از غذاهای معمولی را که به صورت خام مصرف می کند، درک کند. در این مقاله به خطرات مرتبط با این مواد غذایی در صورت مصرف خام اشاره کرده ایم.
تخم مرغ: به گفته سیمرات کاتوریا، کارشناس تغذیه، مدیر عامل شرکت Diet Experts، سالمونلا، باکتری که می تواند باعث مسمومیت غذایی جدی شود، ممکن است در تخم مرغ خام یا نیم پز وجود داشته باشد. تب، گرفتگی شکم، اسهال و استفراغ از علائم این مسمومیت است. استفاده از تخم مرغ پاستوریزه در دستور العمل هایی که نیاز به تخم مرغ خام دارند، مانند سس مایونز خانگی یا برخی شیرینی ها، برای کاهش این خطر ضروری است.
برخی از انواع قارچ: اگرچه برخی از انواع قارچها مانند قارچ دکمهای برای خوردن خام بیخطر هستند، اما بسیاری از انواع قارچهای وحشی یا پرورشیافته حاوی سمومی هستند که میتوانند باعث آسیب اندام، حالت تهوع و استفراغ شوند. به عنوان مثال، آمانیتا و سایر قارچ های وحشی می توانند کشنده باشند. پختن قارچ قابلیت هضم آنها را افزایش می دهد و به خنثی کردن مواد شیمیایی سمی کمک می کند.
بادام هندی: اوروشیول، همان ماده سمی موجود در پیچک سمی، در بادام هندی خام نیز یافت می شود. خوردن بادام هندی خام می تواند باعث واکنش های آلرژیک شدید از جمله بثورات پوستی و مشکلات تنفسی شود. از طرف دیگر، بادام هندی تجاری معمولاً برای حذف سموم و ایمن کردن آنها برای مصرف، تفت داده می شود.
سیب زمینی: سولانین، ماده ای سمی که می تواند باعث تهوع، استفراغ و مشکلات عصبی شود، در سیب زمینی خام به ویژه قسمت های سبز و جوانه ها یافت می شود. این سم با پخته شدن سیب زمینی کاملاً از بین می رود و مصرف آن را بی خطر می کند.
لوبیا: به گفته دکتر پریتی نگار، متخصص تغذیه، کالج و بیمارستان موسسه بین المللی علوم پزشکی، نویدا، لکتین، نوعی پروتئین موجود در لوبیای خام، می تواند باعث تهوع شدید و ناراحتی معده شود. وقتی لوبیا پخته می شود، لکتین ها کاملاً خنثی می شوند و خوردن آن بی خطر است.
کدو تنبل: در حالی که گوشت کدو را می توان به صورت خام در مقادیر کم مصرف کرد، معمولاً برای افزایش شیرینی و قابلیت هضم آن پخته می شود.
کلم: در حالی که برخی افراد از کلم خام در سالاد لذت می برند، پختن آن می تواند به کاهش تولید گاز کمک کند.
بادمجان: بادمجان خام می تواند تلخ و حاوی سولانین باشد. پخت و پز آن را ایمن می کند و طعم آن را افزایش می دهد.
گل کلم: در حالی که می توان آن را به صورت خام مصرف کرد، پختن گل کلم به صورت سرخ کرده می تواند آن را خوشمزه تر و هضم آن را آسان تر کند.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین