سلامت خانواده

نوشیدن چای بعد از غذا باعث کاهش جذب آهن می شود. نوشیدن چای چطور؟

الهه جعفرزاده: چای سیاه یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان و به خصوص در بین ایرانیان است. که روزانه استفاده می شود. سرانه مصرف این نوشیدنی در کشور ما بیش از 100 میلیون کیلوگرم در سال است. که تقریباً 1.5 کیلوگرم در سال برای هر نفر است. بنابراین ما جزو پنج کشور اول مصرف کننده چای در جهان هستیم.

از آنجایی که بسیاری از افراد تمایل دارند بلافاصله بعد از غذا چای بنوشند، همیشه این نگرانی وجود دارد که نوشیدن چای بعد از غذا ممکن است بر جذب آهن غذا تأثیر بگذارد.

مطالعات انجام شده صحت این ادعا را تایید می کند. دو ترکیب طبیعی موجود در چای که گفته می شود جذب آهن را مهار می کنند عبارتند از تانن ها و اگزالات ها. این ترکیبات می توانند به آهن غیر هم (که در غذاهای گیاهی مانند لوبیا، نخود، سبزیجات و آجیل یافت می شود) متصل شوند و توانایی بدن را برای جذب آن مهار کنند.

اگرچه تانن ها ممکن است با توانایی بدن در جذب آهن از غذاها تداخل داشته باشند، اما این ترکیبات برخی از خواص آنتی اکسیدانی نیز دارند که به پیشگیری از بیماری قلبی و سرطان کمک می کند.

تحقیقات چندین دهه قبل نشان می دهد که مصرف چای سیاه و قهوه باعث کاهش جذب آهن از وعده های غذایی می شود. به طوری که یک فنجان چای جذب آهن را تا 49 درصد و دو فنجان چای جذب آهن را در افراد سالم تا 66 درصد کاهش می دهد.

مطالعه دیگری که در سال 2017 منتشر شد نشان داد که مصرف چای همراه با غذا جذب آهن غیر هِم را کاهش می دهد.

این مطالعه همچنین اضافه کرد که مصرف چای یک ساعت بعد از غذابهتر است؛ زیرا تاثیر زیادی در فرآیند جذب آهن ندارد و اختلالی در آن ایجاد نمی کند.

کاهش جذب آهن به دلیل مصرف چای سیاه

اگرچه میزان تانن چای سیاه بسته به تنوع، شرایط رشد و روش فرآوری متفاوت است، چای سیاه یکی از منابع اصلی تانن در رژیم غذایی انسان است. انواع دیگر چای از جمله چای سبز، چای سفید و چای اولانگ از همان گیاه چای سیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شوند و همچنین حاوی انواع مختلفی از تانن هستند. چای های تخمیر شده مانند چای پوئر و اولانگ معمولاً حاوی تانن بیشتری نسبت به چای سفید هستند.

نوشیدن چای بعد از غذا باعث کاهش جذب آهن می شود. نوشیدن چای چطور؟

کاهش جذب آهن به دلیل مصرف دمنوش های گیاهی

دمنوش ها یا دمنوش های گیاهی نیز می توانند حاوی تانن باشند. اگرچه اطلاعات بیشتری در مورد تأثیر چای سیاه بر جذب آهن وجود دارد، برخی مطالعات نشان می‌دهند که نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا نیز ممکن است جذب آهن را مهار کند. به خصوص چای هایی که حاوی تانن بالاتری هستند. گیاهان و ادویه هایی که گفته می شود حاوی تانن هستند عبارتند از:

گل ختمی، بابونه، دارچین، میخک، گوارانا، گزنه، نعناع، ​​تمشک قرمز، گل رز، مریم گلی، سنجد، آویشن و زردچوبه.

منابع: verywellhealth، Sciencedirect

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا