نقش مصرف زیاد نمک در بروز ام اس – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو به نقل از پزشکی اخبار شمابیماری چندگانه اسکلروزیس (ام اس) یک بیماری خود ایمنی مزمن است و در اثر تعامل بین عوامل محیطی مانند مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی و عوامل خطر ژنتیکی ایجاد می شود.
هنگامی که سلول های T تنظیمی، نوعی از گلبول های سفید خون که پاسخ ایمنی را در برابر بافت خود بدن سرکوب می کنند، دچار اختلال شوند، می توانند منجر به م این و بیماری های دیگر خود ایمنی تبدیل شود
یک مطالعه جدید نشان میدهد که سطوح بالای سدیم منجر به تنظیم مثبت مسیر مولکولی شامل ژنهای SGK-1 و PRDM1-S میشود و متعاقباً باعث اختلال در عملکرد سلولهای T تنظیمی میشود.
بنابراین، این مطالعه مکانیسم پتانسیل E نشان می دهد که چگونه یک رژیم غذایی پر نمک می تواند خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی را افزایش دهد.
نویسنده اصلی این مطالعه، دکتر.توموکازو سومیدا” استاد دانشکده پزشکی ییلوی گفت: “ما قبلا نشان داده ایم که سلول های T تنظیم کننده در بیماری ها هستند خود ایمنی به خصوص انسان ها م این معیوب هستند و نشان می دهد که نقش مهمی در بیماری ها دارند خود ایمنیمخصوصا ام اس دارند در این مقاله، مکانیسم اساسی مسئول از دست دادن تنظیم ایمنی در بیماری را مورد بحث قرار می دهیم م این ما کشف کردیم که هم عوامل محیطی و هم عوامل ژنتیکی را به هم مرتبط می کند. علاوه بر این، ما در حال شناسایی یک هدف جدید برای درمان بیماری ها هستیم خود ایمنی ما هستیم.”
به گفته محققان، نزدیک به 2.8 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند م این در هنگام بیماری هستند م اینسیستم ایمنی به میلین، غلاف محافظی که رشته های عصبی را می پوشاند، حمله می کند. این فرآیند دمیلیناسیون منجر به آسیب، التهاب و علائم مربوط به ضعف عضلانی رشته های عصبی می شود.
مطالعات نشان داده است هستند مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد خود ایمنیاز جمله بیماری م این مربوط است.
علاوه بر این، مطالعات نشان دادهاند که قرار گرفتن در معرض غلظتهای بالای سدیم، مانند موارد مرتبط با مصرف رژیم غذایی پر نمک، میتواند با القای فعالسازی SGK1 با عملکرد سرکوبکننده سلولهای T تنظیمکننده تداخل کند.
در مطالعه حاضر، محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض غلظت های بالای سدیم در شرایط آزمایشگاهی منجر به افزایش بیان PRDM1-S می شود. شواهد بیشتر نشان می دهد که افزایش مصرف نمک منجر به فعال شدن مسیر PRDM1/SGK-1 در سلول های T تنظیمی می شود که به اختلال عملکرد آنها کمک می کند.