مصرف گوشت قرمز با خطر ابتلا به دیابت مرتبط است – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو به نقل از سلامتی به گزارش دی نیوز، افرادی که بیشترین غذاهای غنی از آهن هِم را که عمدتاً در گوشت قرمز و سایر فرآورده های حیوانی یافت می شود، مصرف می کردند، 26 درصد بیشتر از افرادی که کمترین مقدار از این غذاها را مصرف می کردند، در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند. دیابت نوع 2 داشتند.
محققان دریافتند در حقیقت، آهن هِم بیش از نیمی از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط با گوشت قرمز فرآوری نشده را به خود اختصاص می دهد.
اما نتایج نشان می دهد که آهن و غیره در غذاهای گیاهی یافت می شود و هیچ ارتباطی با دیابت نوع 2 ندارد.
“فرانک او“، استاد تغذیه و اپیدمیولوژی دانشگاه هاروارد می گوید: «این مطالعه بر اهمیت انتخاب غذای سالم در پیشگیری از دیابت تأکید می کند.
او هاروارد در بیانیهای اعلام کرد: کاهش دریافت آهن هِم، بهویژه از طریق گوشت قرمز، و اتخاذ یک رژیم غذایی گیاهیتر ممکن است راهبردهای مؤثری برای کاهش خطر دیابت باشد.
آهن هِم از هموگلوبین، پروتئین خون که حمل و نقل اکسیژن در گلبول های قرمز را تسهیل می کند، مشتق می شود و معمولاً در گوشت، مرغ و غذاهای دریایی یافت می شود و نسبت به آهن به آسانی در دسترس است. در غیر این صورت جذب بدن می شود.
برای این مطالعه، محققان ارتباط بین مصرف آهن و دیابت نوع 2 را با استفاده از 36 سال گزارش رژیم غذایی از بیش از 206000 متخصص بهداشتی که در دو پروژه تحقیقاتی طولانی مدت ثبت نام کرده بودند، ارزیابی کردند.
آنها همچنین خون بیش از 37500 نفر را تجزیه و تحلیل کردند تا دریابند چگونه آهن ممکن است خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
نتایج نشان داد که آهن هِم با طیف وسیعی از نشانگرهای زیستی مرتبط با دیابت نوع 2 مرتبط است.
به گفته محققان، تیم تحقیقاتی نیز 12 متابولیت خونی را شناسایی کرد که ممکن است در رابطه بین دریافت آهن هِم و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نقش داشته باشد.
به گفته محققان، این یافتهها نگرانیهایی را در مورد افزودن آهن هِم به جایگزینهای گوشت گیاهی برای افزایش طعم و ظاهر گوشتی آنها افزایش میدهد.