مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
لووتیروکسین یک هورمون مصنوعی است که اغلب برای درمان کم کاری تیروئید تجویز می شود. افراد مبتلا به این بیماری تیروکسین کافی تولید نمی کنند که می تواند باعث افزایش وزن، خستگی، ریزش مو و در نهایت منجر به عوارض جدی و حتی کشنده شود.
دکتر النا قطبی، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور، می گوید: «داده ها نشان می دهد که بخش قابل توجهی از نسخه های هورمون تیروئید ممکن است به افراد مسن بدون کم کاری تیروئید داده شود.
محدوده طبیعی هورمون محرک تیروئید (TSH) در خون بین 0.4 تا 5.0 میکروواحد در میلی لیتر است. TSH اضافی با افزایش خطر شکستگی استخوان همراه است.
برای این مطالعه، تیم تحقیقاتی می خواستند بدانند که آیا استفاده از لووتیروکسین و داشتن سطوح هورمونی بالاتر از این محدوده ممکن است باعث از دست دادن استخوان بیشتر در طول زمان در افراد مسن با عملکرد طبیعی تیروئید شود یا خیر.
آنها از داده های 445 شرکت کننده مسن تر با سطح تیروئید طبیعی استفاده کردند. شرکت کنندگان شامل 49 زن و 32 مرد بودند که لووتیروکسین مصرف می کردند و 364 نفر که مصرف نمی کردند. آنها به طور متوسط 6.3 سال تحت نظر بودند.
محققان دریافتند افرادی که لووتیروکسین مصرف میکنند توده استخوانی و تراکم استخوان را از دست میدهند.
دکتر قطبی گفت: “مطالعه ما نشان می دهد که حتی با پیروی از دستورالعمل های فعلی، به نظر می رسد استفاده از لووتیروکسین با کاهش بیشتر استخوان در افراد مسن مرتبط است.”
محققان از بزرگسالانی که لووتیروکسین مصرف میکنند خواستند درباره درمان خود با پزشک خود صحبت کنند و آزمایشهای عملکرد تیروئید را به طور منظم انجام دهند.