لزوم نصب ایستگاه های جدید سنجش آلودگی هوا در شهرهای بالای 300 هزار نفر
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، کنفرانس بهداشت محیط و ساخت جوامع تاب آور بیا از طریق کاهش خطر بلایا و تغییر دهید اقلیم و سازگاری در دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی برگزار شد.
محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی ضمن قدردانی از تمامی تلاشگران عرصه مهندسی بهداشت محیط که با وجود کمبودها و مشکلات خدمت رسانی به مردم را برگزیده اند، گفت: حفظ سلامت همواره بوده است. یکی از مهمترین مسائل در طول تاریخ بوده است. نگرانی انسانی مطرح شده است.
وی افزود: در این میان مهمترین نکته در برقراری و حفظ این امنیت و آسایش، فعالیت اساتید، پرسنل و دانشجویان پرتلاش مهندسی بهداشت محیط است که برای ارتقای سلامت و حفظ سلامت جامعه تلاش می کنند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی تصریح کرد: مهندسی بهداشت محیط در کشور به عنوان یک فعالیت منسجم سابقه ای طولانی دارد و منشأ اثرات بسیاری در ارتقای سلامت جامعه و روز جهانی بهداشت محیط بوده است. میتواند تلاشی دیگر برای آمادهسازی مردم و جلب همکاری بین مردم باشد. به اشتراک گذاری و بازنگری عملکردها و تعیین و اصلاح برنامهها و اهداف بهداشت محیط در راستای ارج نهادن به این رسالت مهم است.
مطلق ادامه داد: حکمرانی خوب یکی از مواردی است که در دهه های اخیر در تامین سلامت جامعه مطرح شده است. حکمرانی موثر در بهداشت محیط با توجه به پیچیدگی مسائل زیست محیطی، همکاری و تعامل، کلید دستیابی به محیط زیست سالم و ارتقای سلامت عمومی است. در بین همه ذینفعان ضروری است، همچنین سرمایه گذاری در آموزش، تحقیق و توسعه ظرفیت های انسانی نقش مهمی در ارتقای وضعیت بهداشت محیط دارد.
وی بیان کرد: حکمرانی در بهداشت محیط از چند جهت از جمله حفظ سلامت جامعه حائز اهمیت است که با شناسایی و کنترل عوامل خطرزای محیطی از جمله آلودگی هوا و آب می توان از شیوع بیماری ها جلوگیری کرد و سلامت جامعه را تامین کرد. بهبود یافته است.” همچنین میتوان به حکمرانی مؤثر در بهداشت محیط اشاره کرد که به توسعه پایدار کمک میکند و تضمین میکند که نیازهای نسل کنونی بدون به خطر انداختن توانایی نسلهای آینده برای برآوردن نیازهایشان برآورده شود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به عدالت اجتماعی تصریح کرد: عدالت اجتماعی در حکمرانی سلامت نیز موثر است و می تواند دسترسی یکسان به محیط سالم را برای همه مردم تضمین کند و کاهش هزینه های سلامت نیز می تواند موثر باشد. موثر در پیشگیری از بیماری ها .
موتلفه بیان کرد: یکی از چالش های حاکمیت در سلامت محیط زیست تغییر اقلیم است، تغییر اقلیم یکی از مهمترین مسائل قرن حاضر است و شعار روز جهانی محیط زیست ایجاد جوامع است. انعطاف پذیر از طریق کاهش خطر بلایا و تغییر اقلیم و سازگاری، اهمیت این موضوع را نشان می دهد.
وی افزود: دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز با کمک کلیه موسسات، سازمان ها و بخش های مرتبط وزارت بهداشت. جلسات آتی شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی افزود: تاکنون بخشی از مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مربوط به بهداشت محیط بوده که شامل سند راهبردی ارتقای کیفیت شرب می شود. آب، نصب ایستگاه های جدید پایش آلودگی هوا در شهرهای بالای 300 هزار نفر. نافر ایجاد نظام جامع بهداشت محیط، استانداردهای بهداشتی پیوست، مدیریت پسماندهای کشاورزی در سند امنیت غذایی، کاهش آلاینده ها و بقایای سموم و سموم در محصولات کشاورزی و بررسی و راهکارهای لازم برای کاهش آلودگی آب و خاک را برشمرد.