سلامت خانواده

ضرورت توسعه خدمات پرستاری در سطح توانبخشی در کشور

محمد شریفی مقدم در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به فارغ التحصیلی سالانه دانشجویان پرستاری در کشور اظهار کرد: در حال حاضر سالانه حدود 12 هزار پرستار فارغ التحصیل می شوند. تحصیل در رشته پرستاری در مقطع کارشناسی است و بعد از آن گرایش هایی برای پرستاران وجود دارد، برخی پرستاران به بخش سلامت روان و برخی به بخش IC. یکیبخش داخلی و برخی به بخش جراحی تمایل دارند.

وی با بیان اینکه وظیفه پرستاران در بیمارستان ها تفکیک نشده است، تصریح کرد: در بیمارستان ها پرستاران ویژه با مدرک فوق لیسانس همراه با پرستاران دارای مدرک لیسانس کار می کنند که به این معناست که شرایط کار در بیمارستان های کشور به گونه ای نیست که پرستاران. با مدرک بالاتر از سمت و میزان دریافتی در بخش های بیمارستانی با پرستاران دارای مدرک لیسانس متفاوت است.

دبیرکل خانه سالمندان ایران تصریح کرد: برخی از پرستاران پس از گذراندن دوره کارشناسی ارشد در خارج از کشور در کانادا، آمریکا، استرالیا و انگلیس به عنوان پرستار متخصص هستند و می توانند به صورت مستقل مطب و مطب داشته باشند و این شرط در کشور وجود ندارد.

خدمات پرستاری مناسب نیازمند کارکنان کارآمد و متخصص است

وی با تاکید بر اینکه اگر مردم بخواهند خدمات پرستاری مناسب دریافت کنند نیاز به پرستاران کارآمد و متخصص در این زمینه است، گفت: در حال حاضر نیروی پرستاری کافی در کشور وجود ندارد، پرستاران باید متخصص، کارآمد و با انگیزه باشند. اما به نوعی در اولین قدم توقف کردیم و به تعداد عادی پرستاران برای ارائه خدمات در بیمارستان ها نرسیدیم.

شریفی مقدم خاطرنشان کرد: اگرچه تعداد نرمال پرستار در کشور باید حدود 1.8 نفر در هر تخت باشد، اما در حال حاضر میانگین تعداد پرستار در کشور زیر حد استاندارد است و حداقل تعداد پرستار در رشته پرستاری وجود دارد که این تعداد پرستار است. اگر استانداردی در کشور وجود نداشته باشد، پرستاران شاغل نمی توانند کارهای اولیه را آنطور که باید انجام دهند.

وی در خصوص جذب پرستار در کشور برای کار در بیمارستان ها گفت: با فارغ التحصیلی 12 هزار پرستار در سال، طی دهه گذشته 120 هزار پرستار از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شدند و حدود 20 هزار پرستار در بیمارستان های کشور جذب شدند. .

دبیرکل خانه سالمندان ایران تصریح کرد: پرستاران کارشناسی ارشد، تخصصی و اورژانس بیمارستان های کشور از نظر شغلی و سمتی با پرستاران مقطع کارشناسی تفاوتی ندارند و از نظر شغل و شرح وظایف در کشور جایگاهی برای آنها وجود ندارد. و فقط از نظر مدرک دو ساله. آنها بیش از سایر پرستاران درس خوانده اند، اما از نظر جایگاه برای پرستاران متخصص تفکیک وجود ندارد، بنابراین این مهم باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

وی در خصوص آموزش پرستاران متخصص در کشور و پرستاری در منزل برای ارائه خدمات بهینه به بیماران تصریح کرد: خدمات پرستاری منحصر به بیمارستان ها نیست و شامل خدمات پرستاری در منزل می شود. مناسب برای بیماران تا سطح تخصصی IC یکی شامل کلیه خدماتی است که پرستاران در بیمارستان ها انجام می دهند، در منزل نیز انجام می دهند و بیشتر نیازهای مردم در حوزه سالمندان است که باید به آن توجه شود.

اهمیت ارائه خدمات پرستاری به سالمندان

شریفی مقدم تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 1500 مرکز در کشور در این زمینه فعال هستند و همچنان نیاز زیادی در این زمینه وجود دارد، اما برنامه ریزی لازم و دقیق در این زمینه وجود ندارد، در دنیا پرستاران در سه رتبه هستند. سطوح: پیشگیری، درمان و توانبخشی، تعداد پرستاران کشور در سطح بهداشت بسیار کم است، اما بیشترین تعداد پرستار در کشور در بخش درمان بیمارستان ها و در سایر حوزه ها از جمله پرستاری در منزل هستند. ، کمبود نیرو هم داریم.

وی درباره اهمیت توسعه سطح توانبخشی در کشور گفت: در شرایط فعلی 10 درصد جمعیت کشور را گروه سالمندان تشکیل می دهند که حدود 9 میلیون نفر در کشور هستند و توسعه سطح توانبخشی در حال انجام است. اراده برای خدمت به این گروه از جامعه ضروری است. برنامه ریزی موثری برای ارائه خدمات پرستاری به سالمندان وجود ندارد و داشتن برنامه ریزی موثر و صحیح برای این امر مهم است.

دبیرکل خانه سالمندان ایران تاکید کرد: در دنیا بیشترین مراقبت از سالمندان باید توسط پرستاران انجام شود، تعدادی مراکز پرستاری در منزل در کشور وجود دارد و مسئولان باید به توسعه سطح توانبخشی این مراکز کمک کنند. این مراکز باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند. در حالی که هنوز این کار انجام نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا