بهداشت و درمان

سهم صفر درصدی وزارت بهداشت از عوارض سیگار!

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (سلامت جو)، سلمان اسحاقی در تشریح جزئیات جلسه روز گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور مدیران دستگاه های دولتی، گفت: بر اساس گزارش دیوان محاسبات، جلسه روز گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور مدیرانی از دستگاه های دولتی انجام شد. در 7 ماهه امسال 84 درصد از یک درصد مالیات سلامت به حساب وزارت بهداشت واریز شده است و تنها 30 درصد از منابع هدفمندی یارانه ها در حوزه شیر خشک، طرح دارویی و پزشکی. مواد مصرفی و همچنین 42 درصد مالیات بر کالاهای آسیب رسان سلامت تاکنون محقق شده است.

وی افزود: در همین راستا کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر لزوم توجه به تخصیص منابع پایدار برای وزارت بهداشت تاکید کرد و همچنین یادآور شد که اگر جان و سلامت مردم برای دولت مهم است، باید منابعی را در لایحه بودجه 1404 تامین کند که 100 درصد محقق شود.

اسحقی گفت: طبق گزارش ارائه شده سهم 10 درصدی وزارت بهداشت از حق بیمه شخص ثالث به طور کامل محقق نشده است و کمیسیون پیشنهاد کرد سامانه ها به گونه ای طراحی شود که 10 درصد به صورت مستقیم به حساب واریز شود. وزارت بهداشت.

وی یادآور شد: دیوان محاسبات فهرست کالاهای خسارت دیده را به وزارت بهداشت ارائه کرد نوار نقاله به سلامت اعلام نشد و بر لزوم تسریع در تهیه و اعلام این لیست تاکید شد.

اسحقی ادامه داد: همچنین عنوان شد در سال 1403 سهمی از عوارض استعمال دخانیات به وزارت بهداشت تعلق نگرفته است و در این راستا لازم است دولت به سلامت مردم توجه کند.

اسحقی با اشاره به پیشنهادات عملی ارائه شده در جلسه دیروز برای تامین به موقع منابع اعتباری سلامت، لزوم ارزیابی و برآورد دقیق هزینه های سلامت از سوی وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه و درج آن در توابع بودجه سنواتی را ضروری دانست. و پیش بینی منابع پایدار برای تامین آن و در صورت نیاز پیش بینی راهکارهای اصلاحی برای تامین منابع، استفاده از سیستم های هوشمند برای پرداخت مستقیم سهم سلامت از محل مالیات بر ارزش افزوده، بیمه شخص ثالث، عوارض کالاهای آسیب رسان سلامت در پایانه های جمع آوری، تلاش وزارت بهداشت در شناسایی و اعلام فهرست کالاهای مضر برای سلامت و داروها با احتمال سوم مصرف و سیگار به منظور جمع آوری عوارض مرتبط (این اهمیت در بند 16 لایحه بودجه سال 1404 پیش بینی شده است) مدیریت هزینه ها با استفاده از سامانه پرداخت یارانه سلامت مستقیم به ذینفع نهایی لزوم نظارت بر هزینه دانشگاه های علوم پزشکی به ویژه در تهیه و تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز با توجه به تجهیزات موجود دانشگاه ها و مراکز درمانی بدون احتساب سهم سلامت آن بخش. مالیات بر ارزش افزوده که طبق قوانین به خزانه واریز می شود. کل کشور مستثنی شده و استفاده از سازوکار بند ج ماده (5) قانون برنامه هفتم توسعه در موضوع کاهش تصدی دولت از طریق خرید خدمات یکی از راهکارهای پیشنهادی بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا