راه اندازی سیستم ملی هشدار سریع برای ایمنی مواد غذایی و مواد غذایی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

مهدی پیرسالیحی ، در کنفرانس روز جهانی ایمنی مواد غذایی ، گفت که سازمان غذا و داروی نقش مهمی در ایمنی مواد غذایی و نظارت بر ایمنی مواد غذایی دارد و افزود: این سازمان از زیرساخت های تخصصی و فنی برای نظارت بر کل تولید مواد غذایی و زنجیره تأمین استفاده می کند.
وی افزود: سازمان غذا و دارو دارای شبکه آزمایشگاهی بزرگی در سطح کشور است که امکان نظارت دقیق و مداوم مواد غذایی را فراهم می کند.
پیرسلی با اشاره به توانایی آزمایشگاه های تخصصی مواد غذایی ، خاطرنشان کرد: آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی این کشور توانسته است مجوزهای بین المللی را بدست آورد و در سطح منطقه ای جایگاه معتبری دارد.
به گفته وی ، ایران از نظر شاخص های ایمنی مواد غذایی از سه کشور برتر کشور برتر است و این موفقیت نتیجه تلاش مجموعه ای از مؤسسات نظارتی و حمایتی است.
رئیس سازمان غذا و داروی با تأکید بر لزوم همکاری بین قاره ای برای تأمین ایمنی مواد غذایی ، افزود: “تعامل مؤثر و سازنده بین سازمان غذا و دارو و سایر مؤسسات مسئول در زمینه غذا تشکیل شده است.”
وی تأکید کرد: نظارت مؤثر بر روند تولید محصولات کشاورزی با شناسایی کامل این محصولات حاصل می شود. جهاد وزارت کشاورزی باید سریعتر عمل کند.
راه اندازی سیستم ملی هشدار سریع برای ایمنی مواد غذایی و مواد غذایی
وی افزود: سازمان غذا و داروی با 4 آزمایشگاه مجاز ، از جمله آزمایشگاه مرجع ، 4 آزمایشگاه تخصصی دانشگاه و سایر آزمایشگاههای مجاز ، نقش مهمی در نظارت و کنترل ایمنی مواد غذایی ایفا می کند.
پیری صاللی ادامه داد: آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و مواد مخدر دو گواهی رسمی از سازمان بهداشت جهانی و تأیید اتحادیه اروپا در زمینه آزمایش های آفلاتوکسین دریافت کرده است ، که پیش نیاز برای صادرات محصولات مانند پسته به بازارهای اروپا است.
وی با اشاره به همکاری های بین قاره ای در سیستم نظارت بر مواد غذایی ، گفت: “نظارت در تعامل نزدیک با وزارت بهداشت ، وزارت کشاورزی و وزارت Semitic به عنوان زنجیره ای از مزرعه به جدول انجام می شود و محصولات تراریخته نیز در هنگام ترخیص از نظر ژنتیکی تحت نظارت ژنتیکی قرار می گیرند.”
رئیس سازمان غذا و داروی از اجرای پروژه های ملی در منطقه آلاینده های مواد غذایی خبر داد و گفت: با گذشت سالها 2 تا 5 هزار نمونه برای سموم دفع آفات باقیمانده ، 6000 برای فلزات سنگین و 6000 نمونه نیترات مورد بررسی قرار گرفته است.
پیرسالیه اضافه کرد: برنامه ارتقاء شیر و لبنیات بر کاهش آنتی بیوتیک ها و مواد افزودنی و همچنین همکاری با مدارس متمرکز شده است. همچنین ، برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از 5 سال پیش آغاز شد و اکنون به کمتر از 2 ٪ رسیده است که مطابق با استانداردهای بین المللی است.
رئیس سازمان غذا و داروی از طراحی نسخه ایرانی سیستم RASFF خبر داد و گفت: “دقیقاً همانطور که اتحادیه اروپا این سیستم را برای هشدار سریع غذایی دارد ، ما همچنین یک نسخه بومی را طراحی کرده ایم.” سیستم RASFF ایران ، که به زودی رونمایی می شود ، گامی بزرگ در جهت شفافیت و اطلاعات خواهد بود و ما در تلاش هستیم تا آن را به سیستم اروپا وصل کنیم.
در پایان ، وی از تلاش های اداره کل محصولات غذایی و تیم IT برای توسعه این سیستم قدردانی کرد و گفت: با راه اندازی RASFF IRAN ، کشور ما در میان معدود کشورهایی با هشدار سریع ملی برای ایمنی مواد غذایی و ایمنی دام قرار خواهد گرفت.