سلامت خانواده

درمان های خانگی طلایی برای مقابله با کم کاری تیروئید

به گزارش خبرآنلاین، به نظر می رسد علاوه بر چاقی و چربی خون، با مشکل دیگری هم روبرو هستید و آن «کم کاری» غده تیروئید است. برای تشخیص قطعی این بیماری باید آزمایش خون بدهید. اما با علائم ذکر شده احتمال کم کاری تیروئید دور از انتظار نیست.

سلامت نیوز در خبری نوشت: بیشتر بیماری های ایجاد شده در بدن علائمی دارند که مبنای تشخیص اولیه بیماری است. کم کاری تیروئید با علائمی مانند کاهش ضربان قلب، تعریق بیش از حد، اختلال خواب، ریزش مو و قاعدگی نامنظم در زنان همراه است.

با پیشرفت بیماری، اثرات نامطلوبی در قسمت های مختلف بدن ایجاد می شود. از جمله این عوارض می توان به کاهش متابولیسم بدن (کاهش متابولیسم)، افزایش وزن، تغییر فشار خون و … اشاره کرد که این علائم از دیگر علائم کم کاری تیروئید است. کره چشم برخی از مبتلایان به اختلال کم توجهی از بیرون زدگی (اگزوفتالمی)، التهاب، تورم و درد شدید رنج می برد.

هدف اصلی وزن است

افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می برند باید وزن خود را کنترل کنند و نسبت به افزایش وزن حساس باشند. ضمناً باید تحت نظر پزشک دارو دریافت کنند و برای داشتن رژیم غذایی مناسب زیر نظر متخصص تغذیه باشند. مصرف زیاد نان و جایگزینی آن با برنج صحیح نیست زیرا چنین رژیمی غیراصولی است و نمی تواند وزن را کاهش دهد. مشکلی که این خانم با آن مواجه است اضافه وزن نیست بلکه چاقی است.

در نتیجه باید تغییرات اساسی در رژیم غذایی او ایجاد شود. برای کاهش دو تا چهار کیلوگرم در ماه، باید 500 تا 800 کالری از رژیم غذایی فعلی خود کم کنید. در واقع، شما به 1200 کیلو کالری در روز نیاز دارید. علاوه بر این، باید از خوردن برخی غذاها و تنقلات خودداری کنید. زیرا برخی غذاها بر عملکرد غده تیروئید تأثیر منفی می گذارند.

وقتی غذا دشمن می شود

هورمون کنترل کننده عملکرد غده تیروئید به اندازه کافی در بدن افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ترشح و تولید نمی شود و به همین دلیل نوع تغذیه و رژیم غذایی بر بهبود یا تشدید روند بیماری این افراد تاثیر می گذارد. افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می برند نباید کلم را به صورت خام مصرف کنند. همچنین مصرف اسفناج، شلغم، سویا و بادام زمینی به آنها توصیه نمی شود. برخی از میوه ها مانند گلابی و هلو عملکرد غده تیروئید را کاهش می دهند. مصرف روغن کلزا و کلزا برای مبتلایان به کم کاری تیروئید نیز مضر است.

گیاه درمانی

علاوه بر کنترل وضعیت غده تیروئید و کاهش وزن، باید به فکر کاهش و کنترل چربی خون نیز باشید. به همین دلیل مصرف غذاهای سرخ کردنی را به کلی کنار بگذارید و غذاها را با بخارپز و کباب تهیه و مصرف کنید. تا حد امکان می توانید چربی گوشت قرمز و پوست مرغ را به طور کامل پاک کنید. مصرف خامه، کره و چربی های حیوانی را به حداقل برسانید و برای کاهش وزن از مصرف شکر مانند شیرینی و شکلات خودداری کنید. برای کاهش چربی خون بهتر است از مارچوبه، آویشن، شنبلیله، سیر، پیاز، جو، جعفری و گریپ فروت استفاده شود و در نهایت استفاده از روغن زیتون توصیه می شود.

استفاده از نمک باعث افزایش فشار خون می شود اما اگر مشکل فشار خون ندارید باید به چند نکته در مورد نمک توجه کنید. ابتدا در پایان پخت مقدار کمی نمک یددار به غذا اضافه کنید. دوم، نمک یددار را در معرض نور قرار ندهید. زیرا ید آن از بین می رود.

غذاهای مجاز

استفاده از ویتامین های خانواده B با کنترل تولید هورمون های مربوط به تیروئید و بهبود عملکرد آن رابطه مستقیم دارد. به همین دلیل استفاده از مکمل حاوی ویتامین B توصیه می شود. ویتامین C برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید نیز مفید است.

در نتیجه استفاده از سبزیجات سبز تیره مانند اسفناج تیره و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج و فلفل دلمه ای می تواند به تامین این ویتامین کمک کند. به غیر از مواد ذکر شده که در غذاها ممنوع است (که کمی پیشتر در مورد آن صحبت کردیم) می توانید از انواع میوه ها و سبزیجات به صورت خام استفاده کنید. ویتامین E مورد نیاز بدن را از غلات و مغزها تامین کنید. البته فراموش نکنید که خوردن بادام زمینی مضر است. مصرف مرغ و ماهی (گوشت سفید) توصیه می شود. به طور کلی افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می برند باید مواد مورد نیاز بدن را با یک رژیم غذایی اولیه تامین کنند. یک رژیم غذایی اولیه برای بدن فراهم کنید.

از تو حرکت کند

تاثیر ورزش در بهبود عملکرد بدن غیرقابل انکار است. به همین دلیل ورزش برای کاهش وزن و بهبود عملکرد تیروئید ضروری است. مشاوره با پزشک، مصرف دارو و رعایت رژیم غذایی صحیح (کاهش وزن) و ورزش در صورت لزوم می تواند در بهبود عملکرد غده تیروئید موثر باشد.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا