درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، سیدمید علویان با عنوان این مطلب، کیست کبدی حدود 4 درصد از افراد جامعه را درگیر می کند و در بیشتر موارد خوش خیم است. چادر وی گفت: کیست ها کیسه های غیرطبیعی با محتوای مایع در کبد هستند که به اشکال ساده و انگلی تقسیم می شوند.
وی افزود: کیست ساده در اثر ناهنجاری در مجاری صفراوی ایجاد می شود و صفرا در آن تجمع می یابد. برخی از این کیست ها از کودکی تا بزرگسالی بدون علامت هستند و به طور تصادفی در سونوگرافی یافت می شوند.
علویان ادامه داد: در برخی موارد کیست های کبدی متعدد و همراه با کیست در کلیه ها هستند که منشا کاملا ژنتیکی دارند.
این متخصص کبد درباره کیست انگلی گفت: کیست انگلی یا هیداتیک در نتیجه انگل نامیده می شود آکینو یک آهنگ ایجاد می شود. این کیست در قسمت های مختلف بدن از جمله کبد که شایع ترین محل عفونت است ایجاد می شود. این بیماری در مناطق روستایی و محل زندگی سگ و گوسفند و در نتیجه مصرف مواد غذایی آلوده دیده می شود.
وی افزود: کیست های کبدی چه ساده و چه انگلی در اکثر موارد بدون علامت هستند و به ندرت برای مبتلایان مشکل ایجاد می کنند و تاثیری بر زندگی افراد ندارند. در موارد نادری که کیست های کبدی بزرگ می شوند و به سایر اندام های شکم فشار وارد می کنند، فرد از احساس سنگینی، نفخ و درد در قسمت بالای شکم شکایت می کند.
علویان ادامه داد: تشخیص علت بیماری با انجام آزمایشات کامل خون و انگل و در برخی موارد C تی اسکن شکم.
وی افزود: در موارد کیست های کوچک کبدی نیازی به درمان نیست. در مواردی که علل انگلی ثابت شده است، استفاده از داروهای ضد انگلی توصیه می شود. در برخی موارد جراحی لازم است.
این استاد بازنشسته دانشگاه گفت: علل بزرگی کیست کبد هنوز مشخص نیست.