بهداشت و درمان

توصیه‌های وزارت بهداشت درباره تغذیه دانش‌آموزان در مدارس

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر احمد اسماعیل زاده با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اهمیت تغذیه در سلامت دانش آموزان، بر تهیه میان وعده های سالم و مقوی که وی علاوه بر حفظ و تامین سلامت دانش آموزان، در مورد یادگیری برای تاثیر مثبت آن ها گفت: غذاهایی که در کیف دانش آموزان به عنوان تنقلات مدرسه برای زنگوله قرار می دهید باید ترکیبی از انواع پروتئین، کامل باشد. غلات، میوه ها و سبزیجات.

وی افزود: میوه ها و سبزیجات یکی از انتخاب های مناسب برای میان وعده در مدرسه به شمار می روند که سرشار از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند و می توانند علاوه بر تامین بخشی از نیاز دانش آموزان به ویتامین هایی مانند ویتامین A. ویتامین C و گروه B و مواد معدنی مانند پتاسیم به تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان کمک می کند.

ساندویچ سالم، بهترین تغذیه برای دانش آموزان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: خیار، گوجه فرنگی و کدو تنبل نیز گزینه های مناسبی برای میان وعده هستند. خیار و گوجه فرنگی را می توان به عنوان یک ساندویچ سالم برای دانش آموزان تهیه کرد. ساندویچ سالم به معنی ساندویچ هایی است که حاوی پنیر یا مغزهایی مانند گردو، پسته یا بادام یا سبزیجات و کاهو، تخم مرغ، کتلت، انواع کاکائو، فلافل است. خانگی باشد یا علویه و همبرگر.

وی بیان کرد: برای تهیه ساندویچ سالم بهتر است از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده شود و تا حد امکان از استفاده از نان لواش و باگت سفید برای ساندویچ خودداری شود. همچنین به دلیل داشتن چربی زیاد از پنیر خامه ای استفاده نکنید.

از تهیه ساندویچ سوسیس و کالباس خودداری کنید

وی با تاکید بر پرهیز از تهیه ساندویچ سوسیس و کالباس گفت: یکی از غذاهایی که این روزها طرفداران بسیاری از کودکان و نوجوانان است، کره بادام زمینی است که توصیه می شود مصرف آن را به یک بار در هفته محدود کنید. ، زیرا کره بادام زمینی کالری بالایی دارد و به دلیل کم تحرکی در کودکان باعث اضافه وزن و چاقی می شود. لازم به ذکر است که اگر کودک دارای اضافه وزن یا چاق است، کره بادام زمینی را باید به یک بار در ماه محدود کرد.

اسماعیل زاده افزود: سمنو همچنین سرشار از ویتامین های گروه B است و می تواند بخشی از نیاز دانش آموزان را برطرف کند؛ کدو تنبل بخارپز شده با کمی دارچین نیز گزینه مناسبی برای میان وعده های دانش آموزان است، با توجه به اینکه فصل سرما فرا می رسد و بروز بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی فصلی افزایش می یابد، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدو تنبل، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز به پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی کمک می کند، بنابراین سعی کنید هر روز از این غذاها برای میان وعده کودک خود استفاده کنید .

استفاده از شیر ساده و بیسکویت غلات

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین بهتر است از شیر ساده به جای شیر طعم دار، آبجو و نوشابه به دلیل دارا بودن قند بالا و به جای کیک و بیسکویت به ویژه آن ها استفاده شود. با خامه باید از بیسکویت سبوس دار استفاده کرد.

صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است

وی با بیان اینکه صبحانه مهم ترین وعده غذایی روز است، افزود: بسیاری از کودکان و نوجوانان به طور مرتب وعده سحری را از دست می دهند. خوردن یک صبحانه مقوی می تواند به عملکرد بهتر دانش آموز در مدرسه کمک کند.

نقش والدین در الگوی تغذیه کودکان

بنابر اعلام وزارت بهداشت، اسماعیل زاده به نقش والدین در انتخاب تغذیه سالم برای کودکان اشاره کرد و اظهار داشت: تغذیه سالم و فعالیت بدنی به رشد، یادگیری، استخوان سازی و تقویت عضلات کودکان کمک می کند. پدر، مادر یا معلم می توانند الگوی مناسبی برای ایجاد رفتارهای سالم و سبک زندگی مناسب برای کودکان باشند. کودکان با مشاهده و تمرین یاد می گیرند. پس الگوی خوبی برای فرزندتان باشید و در کنار فرزندانتان از وعده های غذایی و میان وعده های سالم استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا