تحمیل خسارت 200هزار میلیارد تومانی به دلیل تلفات تصادفات
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی در چهارمین کنگره ملی تروما ضمن اشاره به وضعیت نامطلوب کشور در آمار مصدومان و فوتی های ناشی از تروما، از دولت چهاردهم درخواست کرد: که دولت منتسب به جامعه پزشکی است تا با جدیت و با برنامه ریزی علمی و استفاده از فناوری های نوین سعی کند تا پایان دوره چهار ساله خود این آمار را کاهش دهد.
رئیس زاده با اشاره به آمار تروما افزود: در سال 1402 20 هزار و 45 کشته در تصادفات رانندگی داشتیم که متأسفانه نسبت به سال 1401 8.2 درصد افزایش داشته است در حالی که طی یازده سال گذشته روند کاهشی و تلفات زیر 20 بوده است. هزار نفر داشتیم، در سال 1402 دوباره به بالای 20 هزار پا در سال رسیدیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: برای افزایش کیفیت خودروهای داخلی پیشنهاد می کنم قانونی وضع شود که مدیران ارشد شرکت های خودروسازی نیز مانند بهداشت و درمان فقط از خودروهای تولیدی همان شرکت استفاده کنند. کارکنان، در همان مراکز درمانی و جراحی. آنها کسانی هستند که به دیگران خدمات ارائه می دهند.
وی ادامه داد: 8 هزار و 400 فوتی بر اثر مسمومیت، 2 هزار و 155 فوتی ناشی از حوادث کار، 3 هزار فوتی ناشی از سوختگی و هزار و 14 مورد مرگ ناشی از غرق شدگی بخشی از آمار فوت بیش از 35 هزار نفر بر اثر تروما در سال 1402 است.
رئیس زاده با بیان اینکه 51 درصد از مرگ و میرها در صحنه تصادف و 49 درصد در حین حمل و نقل و پس از آن رخ می دهد، نقش عوامل مختلف را در وقوع تصادفات و عوامل امدادی و درمانی پس از تصادف را تقریباً یکسان دانست. وقوع مرگ و میر گفت: هزینه تصادفات ترافیک در کشور ما تقریبا دو برابر میانگین جهانی است.
وی افزود: بر اساس آمارها برای 20 هزار مرگ سالانه 200 هزار میلیارد تومان به کشور تحمیل می شود. و بر اساس برنامه ریزی علمی و عملی می توان با 50 درصد این هزینه برای بهبود زیرساخت ها و آموزش تروما و تقویت ساختار بهداشتی و درمانی آمار را به میزان قابل توجهی کاهش داد که باید در کشور ایجاد و مطالبه شود.
رئیس زاده در این کنگره ضمن اشاره به حادثه دلخراش قتل دکتر داوودی در یاسوج، آن را ضربه بزرگی به جامعه به ویژه جامعه پزشکی دانست و خواستار بررسی علمی علل این تروما در موارد مشابه شد. کنگره های علمی
انتهای پیام/