سلامت خانواده

بهترین غذاها برای مقابله با آلودگی هوا – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو به نقل از هندوستان تایمز، در حالی که می توان با محدود کردن زمان سپری کردن در خارج از منزل در ساعات اوج آلودگی از مواجهه جلوگیری کرد، اما همیشه نمی توان از اثرات نامطلوب آلودگی هوا جلوگیری کرد. هوای سمی می‌تواند ریه‌ها، مغز، قلب و سلامت کلی را به خطر بیندازد و به جای آسیب رساندن به سلامت، اقداماتی انجام شود که بتواند با اثرات مضر آلاینده‌ها و ذرات معلق مقابله کند.

آلودگی هوا توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از بزرگترین خطرات بهداشت محیطی شناخته شده است که مسئول میلیون ها مرگ ناشی از سرطان ریه، بیماری قلبی و عفونت های تنفسی است. با انتخاب های غذایی مناسب و یک رژیم غذایی متعادل ضد اکسیدان ها، ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا 3 می توانند تا حدی آسیب های ناشی از آلودگی را معکوس کنند.

بهترین مواد غذایی برای مبارزه با آلودگی هوا به شرح زیر است:

1. ویتامین A: شیر، تخم مرغ، هویج، کدو تنبل

برای مقابله با اثرات آلودگی، استفاده از منابع غذایی رتینول (ویتامین A) که عمدتاً در منابع حیوانی مانند شیر، جگر، تخم مرغ و غذاهای غنی شده و همچنین میوه های نارنجی و زرد رنگ مانند هویج یافت می شود، توصیه می شود. انبه و کدو تنبل. .

2. ویتامین C و E: پرتقال، سویا، آجیل

مطالعات مشاهده ای و پیش بالینی نشان داده است هستند که مصرف کم ویتامین C و ویتامین E با شیوع بالاتر آسم مربوط است. بنابراین، مهم است که غذاهای غنی از این ویتامین ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مرکباتی مانند پرتقال و نارنگی منابع عالی ویتامین C هستند، در حالی که روغن هایی مانند سویا و روغن خردل، همراه با سبزیجات برگ سبز و آجیل، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا 3 را تامین می کنند.

3. ویتامین D: نور خورشید، تخم مرغ، ماهی چرب

ویتامین D نقش کلیدی در متابولیسم کلسیم و فسفر و حفظ سطوح طبیعی ویتامین D با بهبود کنترل دارد. آسم در بزرگسالان با آسم مربوط است. با این حال، امروزه بسیاری از افراد به دلیل حضور بیش از حد در خانه، سطوح پایین ویتامین D دارند، بنابراین مصرف مکمل برای حفظ سطح ویتامین D در محدوده طبیعی برای کنترل موثر ضروری است. آسم لازم است.

4. زردچوبه

کورکومینماده شیمیایی گیاهی موجود در زردچوبه دارای خواص ضد التهابی، ضد توموری و ضد قارچی است. ضد یک اکسیدان قوی است. شمول کورکومین در رژیم غذایی امکان محافظت در برابر فیبروز ریه و سرطان کمک می کند. با این حال، مهم است که در آن زیاده روی نکنید. یک قاشق بردار مهمانی چای زردچوبه در روز کافی است.

5. فلفل سیاه

بهتر است زردچوبه را با فلفل سیاه مصرف کنید تا اثر بیولوژیکی آن افزایش یابد، زیرا کورکومین بدون فلفل سیاه به طور موثر توسط بدن جذب نمی شود.

6. اسیدهای چرب امگا 3

گنجاندن روغن های غنی از امگا 3 در رژیم غذایی نه تنها از قلب محافظت می کند بلکه به محافظت از بدن در برابر آلودگی نیز کمک می کند.

در نهایت، شایان ذکر است که رژیم غذایی مدیترانه ای E یکی از سالم ترین رژیم های غذایی به حساب می آید. بر غلات کامل، انواع میوه ها و سبزیجات، وعده های غذایی متعادل و محدود کردن غذاهای فرآوری شده و فست فود تاکید دارد.

از طرفی حفظ وزن سالم در مدیریت آسم و کاهش حساسیت به مسائل بهداشتی مرتبط با آلودگی هوا بسیار مهم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا