بهترین غذاها برای دردهای عضلانی-اسکلتی / تا می توانید نخود فرنگی بخورید!
فاخره بهبهانی: زانو درد، کمردرد، گردن درد و استخوان درد از جمله بیماری های اسکلتی عضلانی است که شدت آن به ویژه با شروع فصل سرد سال زیاد می شود و بسیاری از افراد را مجبور به استفاده از مسکن ها و داروهای شیمیایی می کند. شیوع بالای چنین دردهایی در بین مردم باعث شده است تا برای درمان آن به سراغ تدابیر و توصیه های طب سنتی بروند.
دکتر سجاد صادقی پزشک متخصص طب سنتی ایران در گفت و گو با خبرآنلاین می گوید: از آنجایی که برخی دردها در مفاصل و عضلات بدن می تواند نشانه بیماری التهابی یا اختلال در اندام های بدن باشد، نیاز به آزمایش و تصویربرداری دارند. اما از دیدگاه طب سنتی تا زمانی که سبک زندگی بیماران صحیح نباشد، حتی در صورت استفاده از روش های درمانی مانند جراحی، احتمال بازگشت علائم و بروز مشکلات جدید وجود دارد.
منع مصرف غذاهای سرد و نفخ آور
اولین اصل سبک زندگی، تغذیه مناسب است. غذاهای سرد و مرطوب مانند ماست، دوغ، خیار، گوجه فرنگی، کاهو و هندوانه می توانند درد بیماران مبتلا به کمردرد و زانو درد را تشدید کنند. همچنین پرخوری، پرخوری، خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم، مصرف فست فود، زیاده روی در نوشیدن آب یخ، زیاده روی در مصرف سیب زمینی، غذاهای خمیردار مانند ماکارونی و لازانیا و مصرف زیاد ترشی باعث بدتر شدن حال بیماران می شود. از طرفی غذاهایی که باعث نفخ می شوند مانند سیر و پیاز خام، تربچه و شاهی برای بیماران مبتلا به دردهای اسکلتی- عضلانی مضر هستند. البته با پختن سیر و پیاز و همچنین خیساندن حبوبات در آب و افزودن کمی زیره در حین پخت می توانید نفخ آنها را از بین ببرید.
آب نخود بهترین غذاست
غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به مشکلات اسکلتی عضلانی شامل گوشت گوسفند، گوشت شتر مرغ، گوشت پرندگان و غذاهای تهیه شده از نخود است. غذای سنتی به نام آب نخود برای بیماران بسیار مفید است.
این غذا نوعی آبگوشت است که بدون گوشت هم پخته می شود. برای تهیه آبگوشت نخود مقداری نخود ایرانی را که در آب خیس کرده اند همراه با گوشت (گوسفند، شترمرغ، مرغ یا پرندگان کوچک)، مقداری برنج، دارچین، زیره، زعفران و کمی نمک و میخک به مدت چند ساعت حرارت دهید. لازم به ذکر است که برای بهره مندی از خواص این غذای سنتی، گوجه فرنگی، سیب زمینی و رب را به ترکیب آن اضافه نکنید. همچنین افزودن ادویه هایی مانند دارچین، زردچوبه، زنجبیل، هل، میخک، زیره و زعفران به غذاهای مصرفی بیماران مفید است. پختن برنج با شوید، زیره و کمی سماق نیز برای دردهای اسکلتی عضلانی مفید است.
ممنوعیت فعالیت جنسی بیش از حد و اقدامات عملی
دومین اصل سبک زندگی برای بیماران مبتلا به دردهای اسکلتی عضلانی ورزش است. بی تحرکی بدن را خنک می کند و باعث تجمع مواد زائد در مفاصل می شود. فعالیت ورزشی همراه با تعریق، افزایش ضربان قلب و تنفس در پیشگیری از درد و کاهش ناتوانی بیماران موثر است. از طرفی فعالیت جنسی زیاد برای بیمارانی که مشکلات مفصلی دارند مناسب نیست. کم خوابی نیز می تواند باعث خشکی مفاصل و ماهیچه های بدن شود و پرخوابی باعث تجمع بلغم (سرما و خشکی) در بدن و تشدید دردهای اسکلتی و عضلانی می شود.
استرس ها و عوامل مخرب
بد نیست بدانید که حملات اضطراب و تنش های زندگی و کاری می تواند آغاز درد در بیماران باشد. یوگا، تکنیکهای تنفس، فعالیتهای هنری، گوش دادن به موسیقی آرامشبخش و صداهای طبیعی مانند صدای آبشار پیشنهادهایی برای کاهش تنشهای روزمره هستند. نکته مهم این است که بدن به خصوص مفاصل را از باد سرد و رطوبت محافظت کنید. خوابیدن با بدن و موهای خیس و خروج از منزل بلافاصله پس از استحمام از عوامل مضر برای مفاصل و عضلات بدن است. همچنین یبوست و تاخیر در قاعدگی در زنان می تواند منجر به تشدید کمردرد و زانو درد در بیماران شود.
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین