بهترین رژیم غذایی برای بیماری کلیوی
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، احمد اسماعیل زاده; مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره بهترین رژیم غذایی برای بیماری های کلیوی گفت: رژیم غذایی کلیوی معمولا به افرادی توصیه می شود که در مراحل پایانی بیماری مزمن کلیوی و مرحله پایانی بیماری کلیوی هستند. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و تنها راهبردهایی برای پایدار و سالم نگه داشتن فرد مبتلا به بیماری کلیوی وجود دارد که یکی از آنها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است.
وی افزود: این رژیم مصرف برخی مواد مغذی را محدود می کند تا میزان ضایعات خون آنها کاهش یابد. از آنجایی که کلیه ها برای متعادل کردن نسبت آب، نمک و سایر مواد معدنی (به نام الکترولیت) در خون مورد نیاز هستند، اختلال عملکرد کلیه می تواند منجر به سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره رعایت برخی نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد کلیه بیماران کلیوی گفت: مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را به طور کلی محدود کنید. یک سهم در روز مصرف نمک را محدود کنید. از خوردن غذاهای شور خودداری کنید. غذاهایی مانند سوسیس و کالباس و همبرگر سرشار از سدیم هستند، بنابراین آنها را به حداقل برسانید. مطمئن باشید هیچ غذایی برای شما حرام نیست. آنچه مهم است میزان غذایی است که باید طبق برنامه غذایی تجویز شده توسط متخصصان تغذیه استفاده کنید.
وی ادامه داد: سعی کنید از غذاهای پر پتاسیم بیش از یک بار در روز در مقادیر توصیه شده در برنامه غذایی خود استفاده نکنید. غذاهای غنی از پتاسیم عبارتند از زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، هلو، پرتقال، هلو، آلو، کشمش، لوبیا، چغندر، اسفناج، شلغم، عدس، لپه، تمام مغزهای گیاهی (مانند پسته، فندق، و گردو) . جعفری، سیب زمینی، کدو تنبل، گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی، آب انار، آب آلو، آب گوجه فرنگی، شیر.
اسماعیل زاده همچنین گفت: سعی کنید غذاهای شور (مانند خیار شور و پنیر) را قبل از مصرف در آب خیس کنید و قبل از مصرف یک دقیقه زیر شیر آب بشویید. از مصرف نان سبوس دار، بیسکویت سبوس دار و ماکارونی سبوس دار خودداری کنید و از انواع نان سفید استفاده کنید. همچنین باید مصرف حبوبات و مغزهای گیاهی (مانند پسته، بادام، گردو و …) را به دلیل داشتن فسفر زیاد محدود کنید.
وی بیان کرد: سعی کنید از چیپس، آجیل نباتی شور (مانند پسته شور و بادام نمکی)، زیتون شور، سس گوجه فرنگی، کنسرو لوبیا (مانند لوبیا)، آبگوشت و کنسروهای حاوی نمک زیاد خودداری کنید. اگر در حین مصرف داروهای خود دچار یبوست شدید، حتما به متخصص تغذیه اطلاع دهید.
انتهای پیام/