سلامت خانواده

برای اطمینان از سلامت دندان این غذاها را نخورید

به گزارش خبرآنلاین، باکتری های موجود در دهان قند را تجزیه می کنند که در نتیجه این تجزیه اسید آزاد می شود.

به گزارش همشهری آنلاین، هر چه غذاهای شیرین بیشتری مصرف کنید اسید بیشتری ترشح می شود و پوسیدگی دندان بیشتر می شود. برخی از غذاها و نوشیدنی ها نیز اسیدی هستند و می توانند به پوسیدگی دندان کمک کنند.

از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

1- پاپ کورن
حتما برای شما هم پیش آمده که با خوشحالی ذرت بو داده می خوردید، از یکی از آن دانه های سفت ذرت متعجب شده اید و حتی نگران شکستن دندانتان بوده اید. در واقع، هسته ذرت بو داده باز نشده علت بسیاری از شکستگی های دندان است. علاوه بر این، پوسته ذرت در دندان گیر کرده و لثه را تحریک می کند.

2- میوه های خشک
میوه های خشک بسیار پرطرفدار و خوشمزه هستند و به نظر یک میان وعده سالم هستند، اما حقیقت این است که این ماده غذایی برای دندان ها فوق العاده مضر است. میوه های خشک علاوه بر داشتن قند زیاد، بسیار چسبنده هستند و در شیارهای دندان آسیاب باقی می مانند و باعث پوسیدگی آن ها می شوند.

3- نوشیدنی های قهوه
بر کسی پوشیده نیست که طعم قهوه و نوشیدنی هایی که با آن درست می شود، لذیذ است، اما همان نوشیدنی های شیرینی که از خوردن آن لذت می برید برای دندان هایتان کابوس است. مصرف مداوم شیر و شکر در عرض یک ساعت یا بیشتر، بزاق را برای مبارزه با قند و اسید تولید شده توسط باکتری های موجود در دهان دشوار می کند.

بزاق دهان مهمترین محافظ دندان است، اما قند زیادی که با هر جرعه نوشیدنی شیرین وارد دهان می شود، در نهایت غدد تولید کننده بزاق دهان را بی اثر می کند.

4- تخم مرغ
دانه های خوشمزه پای ثابت بسیاری از لحظات سرگرم کننده ما هستند، اما اگر دندان های خود را دوست دارید، از دانه ها صرف نظر کنید. از آنجایی که برای خوردن دانه ها باید با دندان های جلوی خود پوست را بشکنید، این خوراکی خوشمزه می تواند لبه دندان های جلوی شما را بشکند.

5- آب داغ و لیموترش
اگر فواید نوشیدن آب گرم و لیمو را شنیده اید و هر روز آن را برای سلامتی خود می خورید، بهتر است دیگر این کار را نکنید زیرا دندانپزشکان خبرهای بدی برای مینای دندان شما دارند. خاصیت اسیدی آهک مینای دندان را از بین می برد و در نتیجه دندان ها را فرسایش می دهد.

قرار گرفتن مکرر در معرض غذاها و نوشیدنی های اسیدی می تواند مینای دندان را از بین ببرد. پس از آن لایه زیرین دندان خارج می شود که به آن عاج می گویند که زردتر از مینای دندان و بسیار حساس است.

6- یخ
اگر از آن دسته افرادی هستید که از جویدن یخ لذت می برید، باید این عادت مضر را کنار بگذارید. یخ بیش از حد بر روی دندان ها سفت می شود و باعث شکستگی های استرسی (شکستگی ناقص و ترک های کوچک) در دندان می شود. حتی ممکن است تکه ای از دندان را بشکند.

7- نوشابه های انرژی زا
نوشیدنی های انرژی زا بسیار اسیدی هستند و pH پایین و محتوای قند بالایی دارند. پس از خوردن این گونه نوشیدنی ها، لایه ای از آنها روی تمام دندان ها باقی می ماند و روی همه آنها به یک اندازه تأثیر می گذارد. پس شما می مانید با دهانی که تمام دندان هایش پوسیده است!

8- نوشیدنی های ورزشی
نوشیدنی های انرژی زا برای جبران آب از دست رفته و مواد مغذی و الکترولیت های مورد نیاز ورزشکاران ساخته شدند. با این حال، محتوای قند بالای این نوشیدنی ها بر فواید آنها تأثیر گذاشته است. قندهای مایع باعث پوسیدگی در نقاطی از دندان می شوند که دسترسی به آن ها مشکل است و اگر در زمان خشکی دهان وارد شوند، آسیب آن ها بیشتر می شود. برای تامین آب از دست رفته بدنتان، هیچ نوشیدنی بهتر و سالم‌تری از آب ساده وجود ندارد.

9- کمپوت میوه
کمپوت میوه مانند یک میان وعده سالم به نظر می رسد زیرا از تکه های میوه درست می شود. اگرچه میوه یک غذای سالم است، میوه های کنسرو شده اغلب بسیار ناسالم هستند. میوه ای که با شکر زیاد تهیه می شود و در شربت قرار می گیرد همان مضرات آب نبات را دارد.

10- نوشابه های گازدار
تحقیقات علمی نشان داده است که مصرف نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه ها و آب میوه های گازدار می تواند به مینای دندان آسیب برساند.

11- پاستل
پاستیل ممکن است یکی از پرطرفدارترین تنقلات در جهان باشد، اما باید از خوردن پاستیل و همه غذاهای مشابه خودداری کنید زیرا باعث پوسیدگی دندان می شوند. پاستیل به تمام قسمت های دندان می چسبد و هر چه دندان ها طولانی تر با مواد قندی تماس داشته باشند، اسید بیشتری توسط باکتری هایی که باعث پوسیدگی می شوند تولید می شود.

12- شیرینی گرانولا
شیرینی های گرانولا ممکن است سرشار از فیبر و مواد معدنی باشند، اما برای سلامت دهان و دندان بسیار مضر و ناسالم هستند. این شیرینی ها قند زیادی دارند و به همین دلیل برای دندان بسیار مضر هستند. برخی از این شیرینی ها دولایه و بسیار سفت هستند، در نتیجه علاوه بر آسیبی که به مینای دندان به دلیل قند زیاد دارند، ممکن است باعث شکستگی دندان ها نیز شوند.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا