بایدها و نبایدها در مورد حجامت
به گزارش خبرآنلاین، توصیه ای که نه تنها متخصصان طب نوین، بلکه متخصصان طب ایرانی نیز آن را تایید نمی کنند و می گویند: اینکه حجامت برای هر نوع بیماری تجویز می شود، با واقعیت علمی همخوانی ندارد. اما گزارش های رسمی حاکی از افزایش حجامت به دلیل تبلیغات گسترده به ویژه در فضای مجازی است. مشکل اصلی اینجاست که ورود افراد غیرمتخصص به این رشته صدمات جبران ناپذیری به حجامت سازان وارد کرده است.
همشهری در خبری نوشت: حجامت نامناسب بدون نظر پزشک می تواند عوارض کوتاه مدت و بلندمدتی در افراد ایجاد کند و حتی ساختار کلی بدن را مختل کند. این در حالی است که برخی افراد بدون تخصص و صلاحیت اقدام به انجام حجامت برای بیماران در منازل و زیرزمین خود می کنند و به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی و رعایت نکردن اصول حجامت بر اساس شرایط فردی، آسیب های جبران ناپذیری را به بیماران وارد می کنند.
متولیان نظام سلامت نیز می گویند: این حجم از افزایش حجامت برای همه افراد جامعه با واقعیت علمی مطابقت ندارد چرا که در حجامت نوعی خونگیری وجود دارد که قطعاً بر اساس علمی ضرر خواهد داشت. نکته ای که کیانوش جهانپور، پزشک و سخنگوی سابق وزارت بهداشت نیز آن را تایید می کند و می گوید: رعایت نکردن نکات بهداشتی در حجامت می تواند منجر به عفونت موضعی یا انتقال برخی بیماری های عفونی شود. وی در این زمینه به نکات مهمی اشاره کرد که در ادامه می خوانید.
حجامت را جایگزین درمان نکنید
تا به امروز هیچ مدرک علمی دال بر اثربخشی قطعی و کامل حجامت در بیماری خاصی به اثبات نرسیده است و اگر به نظر کارشناسان و مراجع طب سنتی تکیه کنیم، در صورت وجود شرایط خاص، حجامت ممکن است در برخی افراد و بیماری ها مفید باشد. ملاقات کرد. البته نکته حائز اهمیت این است که به طور کلی طب سنتی اعم از طب سنتی و اعمال یاداو مربوط به آن طب مکمل است نه طب جایگزین. به همین دلیل به بهانه حجامت قطع درمان های رایج، قطع دارو و ترک درمان های تایید شده طب مدرن توصیه نمی شود.
مهمترین اصل تجویز حجامت
نکته مهم این است که اگر حجامت از نظر طب سنتی تجویز می شود، باید توسط فردی تجویز شود که حداقل اصول آن را می داند. امروزه به جز پزشکان تحصیلکرده در طب ایرانی و تعداد انگشت شماری متخصص در این زمینه، سایر مدعیان حتی اطلاعات اولیه ای در مورد طب سنتی و بهداشت ندارند. بدون تعارف این رشته هم تبدیل به تجارت شده و شاید درآمد بهتری نسبت به روش های اولیه و معمولی درآمدزایی داشته باشد.
حجامت عمومی توصیه نمی شود
در طب سنتی ایران حجامت برای همه افراد توصیه نشده است. ادعاهایی که به نوعی حجامت را برای همه توصیه می کنند، با هیچ یافته یا گزارشی اعم از قدیمی یا جدید مستند نشده و فقط ادعا هستند. برای این ادعا دلیل، دلیل، مطالعه و تحقیق محکمی وجود ندارد و قابل اعتماد نیست.
عوارض محیط غیربهداشتی حجامت
قاعدتاً حجامت به خصوص حجامت بیشتر که همراه با تیغ و خونگیری باشد نیاز به وسایل بهداشتی، محیط بهداشتی، تیغ، دستکش، لیوان استریل و یکبار مصرف و رعایت شرایط بهداشتی دارد، زیرا در غیر این صورت به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی رعایت نکات بهداشتی، عوارضی مانند عفونت موضعی تا عفونت می تواند باعث بروز برخی بیماری های عفونی شود.
نقش حجامت در ارکان درمان
برخی از مدعیان حجامت را شفای همه دردها می دانند، چنین تعبیری احتمالاً نه پایه علمی دارد و نه ریشه در واقعیت دارد و هیچ روش درمانی نمی تواند دوای همه دردها باشد. در منابع طب سنتی ایران نیامده است که حجامت شفای همه دردهاست. حجامت را بسته به شرایط مقرر انجام می دهند و اغلب انجام آن برای افراد زیر 2 سال و بعد از 60 سالگی ممنوع تلقی می شود. اما علمای طب سنتی از رازی تا ابن سینا و جرجانی حجامت را یکی از ارکان درمان می دانند و تقریباً در تمامی کتب طب سنتی حداقل فصلی مربوط به حجامت اعم از خشک و تر و همچنین حجامت است. روش های دیگر جمع آوری خون و تقریباً هیچ استثنایی وجود ندارد.
جراحت مساحان غیر تخصصی
با توجه به روند رو به رشد احیای طب سنتی در جهان، حجامت در کشورهای مختلف از جمله ایران طرفداران بسیاری پیدا کرده است. صرف نظر از تعارض طب سنتی و نوین نمی توان کتمان کرد که امروزه تنها تعداد اندکی از فعالان طب سنتی یا پزشکان متخصص طب ایرانی در کشور وجود دارند و سایر افرادی که حجامت و تجویز آن را انجام می دهند تنها یک صفحه اطلاعات دارند. درباره حجامت و شرایط آن، حتی از مراجع و کتب طب سنتی مشابهی ندارند. آنها فقط تیغ و عصا و لیوان را می بینند و می شناسند و در برابر مشکلات ناشی از فعالیتشان هزاران بهانه برای فرار می آورند.
مکمل درمان های بالینی
طب سنتی، طب سنتی و حتی حجامت و سایر موارد مرتبط با این رشته می تواند در کنار درمان های طب نوین کیفیت زندگی بیمار را بهبود بخشد. به همین دلیل نباید آنها را جایگزین درمان های بالینی و توصیه های پزشکان متخصص دانست، زیرا در این صورت قطعاً عوارض آن هم برای سلامت فرد و هم برای جامعه بیشتر از محاسن آن خواهد بود.
بایدها و نبایدها قبل از حجامت
قبل از حجامت باید اصول مراقبت از آن را دانست. این نکات را نیز باید در نظر گرفت.
1 پزشک حجامت تا چه اندازه در این زمینه تخصص و آشنایی دارد؟
2. آیا محیط و ابزار حجامت با استانداردهای بهداشتی مطابقت دارد یا اینکه پزشک استانداردهای ایمنی و بهداشتی را رعایت می کند؟
3. از همه مهمتر آیا حجامت پروانه پزشکی دارد؟
4 راه برای خارج کردن خون از بدن
در منابع طب سنتی ایران 4 روش برای دفع خون از بدن ذکر شده است. حجامت، فسد، زالو درمانی و خونریزی از بینی که حجامت بیشتر از روش های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و شهرت بیشتری دارد. در قرن اخیر، بحث هایی برای و مخالف حجامت مطرح شده است. هر رشته پزشکی از دیدگاه خود به موضوع نگاه می کند، اما تقریباً حجامت به ویژه باد درمانی در تمام مکاتب طب سنتی بر اساس منابع و کتب و گزارش های قدیمی وجود دارد و متخصصان این مکاتب از آن برای درمان و حتی استفاده می کنند. جلوگیری.
تاریخچه حجامت
حجامت یا حجامت، باد درمانی و کوزه درمانی در طب شرقی به ویژه در ایران و چین سابقه ای فراتر از هزاره ها دارد. گزارش های باد درمانی به قرن های پس از اسلام و جوامع اسلامی محدود نمی شود و اولین گزارش های استفاده از آن در مصر باستان به قرن پانزدهم قبل از میلاد برمی گردد. در امپراتوری آشور به 7 قرن قبل از میلاد، در یونان باستان به بقراط و 5 قرن قبل از میلاد و در چین باستان به عصر جی هونگ، حداقل 4 قرن قبل از میلاد می رسد.
مطالعات اثربخشی هنوز کامل نشده است
باید گفت که در طب جدید، هیچ تحقیق جامع، دقیق و قابل اعتمادی حجامت را به عنوان یک روش پیشگیری یا درمانی تایید نکرده است و این تنها یکی از محل های تعارض پارادایم طب سنتی و طب نوین است. می توان گفت با روش های رایج تحقیقاتی، اثربخشی حجامت در اکثر موارد مستند و مستند نیست، اما این بدان معنا نیست که گزارشی از فواید احتمالی حجامت نداریم، بلکه به این معناست که مطالعات از نظر پزشکی مبتنی بر شواهد کیفیت قابل قبولی ندارند. . البته در این زمینه مطالعات پراکنده ای گاه برخی از فواید و کاربردهای آن را گزارش کرده اند.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین