سلامت خانواده

این ماده خوشمزه را با غذای چرب جایگزین کنید

به گزارش خبرآنلاین، نویسندگان این تحقیق که نتایج آن در مجله «پرفورمنس و غذا» منتشر شده است، پیش از این تحقیق در مطالعه ای جداگانه نشان داده بودند که مصرف غذاهای چرب ممکن است بر عملکرد بدن تأثیر منفی بگذارد. رگ های خونی و اکسیژن رسانی به قشر مغز. کاهش استرس در موقعیت های استرس زا و جلوگیری از بهبود بعدی بدن.

به گزارش همشهری، کاکائو حاوی فلاونولی به نام اپی کاتچین است که لایه سلول های اندوتلیال رگ ها را شل می کند، عملکرد آنها را بهبود می بخشد و فشار خون بالا را که واکنشی رایج به استرس است، کاهش می دهد.

برای مطالعه حاضر، محققان 23 مرد و زن جوان سالم را انتخاب کردند. به هر وعده غذای پرچرب همراه با نوشیدنی کاکائویی با اپیکاتچین بالا، یک ساعت و نیم قبل از انجام یک کار استرس‌زای ذهنی 8 دقیقه‌ای داده شد.

عملکرد عروقی آنها با اندازه‌گیری اتساع (عرض رگ‌های خونی) و جریان خون در بازو ارزیابی شد، که نشان می‌دهد وقتی جریان خون افزایش می‌یابد، یک سرخرگ چقدر می‌تواند گشاد شود. این کار در ابتدای آزمایش و سپس 30 و 90 دقیقه پس از انجام کار استرس زا انجام شد.

برای گروه با اپیکاتچین بالا، اندازه‌گیری 30 دقیقه اتساع با کاهش جریان خون انجام شد و 90 دقیقه به طور قابل توجهی بهبود یافت، که نشان‌دهنده بهبودی سریع‌تر از اثرات استرس است.

سایر اثرات استرس از جمله اکسیژن رسانی به قشر پیشانی، جریان خون ساعد، فشار خون، فعالیت قلبی عروقی، قطر شریان کاروتید مشترک و جریان خون، و خلق و خوی اندازه گیری شد. هیچ تفاوتی بین گروه های اپی کاتچین بالا و پایین برای این اندازه گیری ها مشاهده نشد.

چرا غذاهای چرب نه؟

در حالی که غذاهای پرچرب ممکن است لذیذ و آرامش بخش باشند، تحقیقات قبلی محققان این مطالعه قویاً نشان می دهد که اگر فردی به دنبال بهبودی از اثرات بد استرس است، در واقع بهترین کار این است که از چنین غذاهایی اجتناب کند. این امر به ویژه برای افرادی که مشاغل پر استرس دارند یا به طور منظم استرس را تجربه می کنند صادق است.

کاتارینا راندیرو، مدرس علوم تغذیه در دانشگاه بیرمنگام، بریتانیا و نویسنده این مطالعه، می‌گوید: «شغل‌های بسیار پر استرس در مقایسه با آن‌ها که عاری از این عوامل استرس‌زا هستند، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را تا 40 افزایش دهد. این حداقل تا حدی به دلیل اختلالات مداوم در عملکرد عروقی ناشی از استرس است که احتمالاً به اختلالات دائمی تبدیل می شود.

چرا کاکائو استرس را کاهش می دهد؟

به گفته رندیرو، کاملاً مشخص نیست که چرا مصرف چربی بهبود اتساع ناشی از جریان خون را به دنبال استرس روانی به تاخیر می اندازد، اگرچه شواهدی از افزایش سطح تری گلیسیرید و پروتئین واکنش دهنده C در خون چندین ساعت پس از مصرف غذاها وجود دارد. چربی وجود دارد. سطوح بالای این ها اکسید نیتریک مشتق از اندوتلیوم را کاهش داده و عملکرد اندوتلیال را مختل می کند. به همین دلیل است که کاکائو در کاهش استرس موثر است.

میشل روتنشتاین، متخصص تغذیه قلب و عروق پیشگیرانه و متخصص سلامت قلب که در این مطالعه شرکت نداشت، همچنین می‌گوید که فلاوانول‌های کاکائو ممکن است به کاهش زمان بازیابی استرس بدون توجه به مصرف غذاهای چرب کمک کنند، زیرا توانایی آن‌ها در افزایش سطح اکسید نیتریک دارند.

روتنشتاین توضیح می‌دهد که فلاوانول‌ها نوعی فلاونوئید هستند، گروهی از ترکیبات گیاهی که به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی‌شان شناخته می‌شوند. از دیگر منابع فلاوانول ها می توان به چای سبز، پوست سیب، انواع توت ها و انگور اشاره کرد.

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا