این غذاها استرس را کاهش می دهند
به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای پروبیوتیک و تخمیری می تواند به افراد کمک کند استرس کمتری داشته باشند.
همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: محققان می گویند افزودن غذاهای تخمیر شده به رژیم غذایی می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی غنی از غذاهای پروبیوتیک و تخمیری می تواند به افراد کمک کند استرس کمتری داشته باشند.
محققان همچنین دریافتند که این نوع رژیم به نام «روانبیوتیک» کیفیت خواب فرد را نیز بهبود میبخشد.
اکنون، محققان کالج دانشگاه کورک در ایرلند می گویند که تغییر رژیم غذایی غنی از پروبیوتیک ها و غذاهای تخمیری می تواند به کاهش سطح استرس و بهبود کیفیت خواب کمک کند.
به گفته دکتر جان اف. کریان، نویسنده اصلی این مطالعه، ما بیش از 15 سال را صرف مطالعه رابطه بین استرس و میکروبیوم روده کردیم تا متوجه شویم حیواناتی که در اوایل زندگی تحت استرس بودند، میکروبیومهایشان را تغییر دادهاند.
وی توضیح داد: موش هایی که بدون میکروب رشد می کنند پاسخ استرس اغراق آمیزی دارند و گونه های خاصی از باکتری ها می توانند استرس را در این مدل های موش کاهش دهند.
دستگاه گوارش شامل شبکه عصبی خود به نام سیستم عصبی روده است که ارتباط مستقیم با مغز یا محور روده-مغز را امکان پذیر می کند. محور روده-مغز برای توانایی ما در مدیریت استرس ضروری است.
برای این مطالعه، شرکت کنندگان غذاهای پروبیوتیک و غذاهای تخمیر شده مصرف کردند. محققان این رژیم را رژیم غذایی «روان بیوتیک» می نامند.
محققان رژیم غذایی زیر را به شرکت کنندگان در گروه رژیم غذایی روانی توصیه کردند:
6 تا 8 وعده در روز میوه و سبزیجات غنی از فیبرهای پروبیوتیک از جمله پیاز، تره فرنگی، کلم، سیب، موز و جو دوسر.
5-8 وعده غلات در روز
2 تا 3 وعده در روز از غذاهای تخمیر شده، از جمله کلم ترش، کفیر یا کومبوچا
3-4 وعده حبوبات در هفته
در همین حال، محققان به شرکت کنندگان در گروه کنترل گفتند که طبق هرم غذایی غذا بخورند.
در پایان مطالعه، محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی روانشناختی استفاده میکردند استرس کمتری داشتند. علاوه بر این، دانشمندان دریافتند که هرچه فرد بیشتر به رژیم غذایی روانشناختی پایبند باشد، استرس کمتری را احساس میکند.
233236
منبع:خبرآنلاین