سلامت خانواده

اولین اقدام پیرصالحی در سازمان غذا و دارو – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

سلامت جو، حدود سه ماه از آغاز به کار وی به عنوان وزیر بهداشت در دولت چهاردهم می گذرد و طبق انتظار و پیش بینی بالاخره رئیس سازمان غذا و دارو تغییر کرد و مهدی پیرسلحی برای دومین بار؛ سکاندار مهم ترین سازمان بهداشت و درمان شد.

شاید اغراق نباشد اگر بگوییم قدرت رئیس سازمان غذا و دارو با وزارت بهداشت برابری می کند و اگر بخواهیم این سازمان را از وزارت بهداشت جدا کنیم; بخش سلامت چندان مهم نخواهد بود. زیرا دارو و تجهیزات پزشکی دو نیاز اساسی بیماران و نظام سلامت کشور محسوب می شود.

اکنون، پیرسلحی او بار دیگر مسئولیت تشکلی را برعهده گرفت که به خوبی می داند با چه چالش ها و مشکلاتی مواجه است و قطعا برای خروج از حاشیه در گام اول باید چشم بر نگاه صنفی و جناحی ببندد و مصلحت نظام سلامت و مردم چیست؟ اولویت بندی کنید.

آنچه مسلم است رئیس جدید سازمان غذا و دارو که مدت کوتاهی در این سمت بوده از خانواده صنعت دارو به ویژه تولیدکنندگان فرآورده های دارویی است. به طور خاص تر، پیرسلحی وی عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع پزشکی انسانی است و از این رو، کاف ترازو به نفع این دسته از فعالان صنعت مواد مخدر است که پیرسلحی سکاندار پزشکی کشور شده است. اما نباید فراموش کرد که صنعت داروسازی کشور به مواد وابسته است موثر است دارویی است که تولیدکنندگان داخلی سهم زیادی از این صنعت دارند و توانسته اند هستند برای سرپا نگه داشتن صنعت توسط تولید کنندگان دارو.

بنابراین رئیس جدید سازمان غذا و دارو باید با چشم باشد پر فشار از نظر صنفی تا پزشکی، شرایط صنعت را یکسان ببینیم و بتوانیم بر مشکلات فائق آییم. در حالی که تنها 4 ماه از پایان سال 1403 باقی مانده است پیرسلحی ساماندهی بازار دارویی کشور دشوارتر از آن چیزی است که فکر می کنیم. بنابراین برای عبور از مشکلات پیش رو راهی جز ایجاد همدلی و همدلی در صنعت داروسازی کشور که البته شعار دولت چهاردهم است، وجود ندارد.

از سوی دیگر رئیس سازمان غذا و دارو باید حوزه سلامت را یکسان ببیند و به تبعیض نگاه کند. آمیز برای حذف دارو و تجهیزات پزشکی. زیرا سلامت بیمار تنها در گرو دارو نیست و تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز در دارو کم ندارد. بسیاری از بیماران در حال حاضر روی تخت های بیمارستانی منتظر عمل جراحی هستند که نیاز به تهیه تجهیزات لازم برای بیمار دارد.

تک نگاه کرنش در سازمان غذا و دارو باید برچیده شود و همه ادارات و حوزه ها به صورت عادلانه و برابر ارزیابی شوند تا مشکلات کاهش یابد. نگاه صنفی به حوزه سلامت مهمترین مشکلی است که متأسفانه در سال های اخیر به شدت درگیر آن بوده است. م و در دوره ای حوزه تجهیزات پزشکی برای استفاده از امکانات سازمان غذا و دارو قفل شده و در دوره ای این رویکرد تغییر و بهبود یافته و در مقطعی بدتر شده است.

بنابراین، اولین قدم پیرسلحی در بدو ورود به سازمان غذا و دارو نگاهی یکسان و برابر به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشد تا بتواند در همان ابتدای کار منتقدان و مخالفان خود را ساکت کند. در غیر این صورت مشکلات در حوزه دارو و تجهیزات در ماه های پایانی سال؛ ممکن است بحرانی تر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا