سلامت خانواده

افزایش ۲۵ درصدی مرگ و میر ناشی از سرطان – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، آزمایشگاه ژنتیک پزشکی و پاتوبیولوژی در حوزه ژنتیک امروز افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

مسعود سلیمانی رئیس هیئت مدیره آزمایشگاه نیل اعلام کرد: این مجموعه با توسعه و استفاده از سیستم های پیشرفته تشخیص پزشکی و هوش مصنوعی گام های موثری در زمینه تشخیص زودهنگام سرطان برداشته است. این سیستم ها با دقت و سرعت بالا به تشخیص بیماری و پیش آگهی دقیق آن کمک کرده و می توانند بروز سرطان را تا سه سال زودتر پیش بینی کنند.

سلیمانی تاکید کرد: تشخیص سریع و دقیق می تواند با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی مناسب به افراد در پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک کند.

وی افزود: در پنج سال اخیر میزان بروز سرطان در کشورهای پیشرفته افزایش چشمگیری داشته است. با این حال، میزان مرگ و میر و میر در این کشورها کاهش یافته است که نشان دهنده عملکرد موفق سیستم های تشخیصی و اقدامات پزشکی به موقع است. برعکس، در کشورهای در حال توسعه یا توسعه نیافته، افزایش نرخ سرطان با مشکلات بیشتری همراه بوده است. در این کشورها رشد 12.5 درصدی سرطان به دلیل عدم وجود زیرساخت های مناسب و تشخیص به موقع منجر به افزایش 25 درصدی مرگ و میر می شود. میر شده است این وضعیت نشان می دهد که تشخیص سریع و دقیق چقدر می تواند مرگ و میر را کاهش دهد میر و هزینه های درمان موثر

سلیمانی تصریح کرد: این آزمایشگاه از سیستم هایی استفاده می کند سوار پیشرفته، با قابلیت تجزیه و تحلیل و خواندن 800 نمونه در ساعت، دقت تشخیص را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. این سیستم ها با استفاده از هوش مصنوعی پیشنهادات تشخیصی و درمانی را ارائه و تایید می کنند که سرعت عمل کادر پزشکی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در حالت عادی بررسی و گزارش یک نمونه است فریز کنید ترخیص از بیمارستان ممکن است حداقل یک یا دو روز طول بکشد، اما با این فناوری ها، روند تشخیص بسیار سریعتر است. هدف ما این است که بتوانیم نتایج سریع تری را برای مراحل بعدی درمان ارائه دهیم، حتی در شرایط اورژانسی که جراح در حال عمل است.

وی در پایان اظهار داشت: این فناوری تلفیقی از هوش مصنوعی و سیستم های پیشرفته است که در سال 2023 در دنیا معرفی شد و به تازگی در کشورمان شروع به کار کرده است. این فناوری می تواند خطاهای بینایی و تشخیصی انسان را تا 85 درصد کاهش دهد و نیاز آسیب شناسان به استفاده از میکروسکوپ را به حداقل برساند.

در ادامه محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی به تحولات جدید در حوزه پزشکی و تشخیص و درمان اشاره کرد و گفت: بیش از یک سال است که شاهد تحولات جدید در دانش پزشکی کشور هستیم. جهان به آن اشاره کرده ایم. امروز بسیار خوشحالم که می بینم این تغییرات به کشور ما آمده و در حال اجراست.

وی افزود: این تحولات در دو حوزه تشخیص و درمان بسیار پررنگ شده است. در زمینه تشخیص، مفهوم پنل های پزشکی شخصی سازی شده و استفاده از فناوری های هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده ها به منظور ارائه تشخیص دقیق تر به یک زیرساخت مهم تبدیل شده است. این سیستم ها اطلاعات مربوط به سوابق پزشکی و وضعیت ژنتیکی بیمار را به طور همزمان بررسی می کنند و با تجزیه و تحلیل داده ها به تشخیص سریع و موثر کمک می کنند.

رئیس زاده با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام به عنوان رمز موفقیت در درمان، تاکید کرد: تشخیص زودهنگام اساس درمان موثر است. به عنوان مثال، بیماری که ضایعات استخوانی داشت و دو سه سال پیش تشخیص داده شد، شانس درمان موثری نداشت، اما اکنون با پیشرفت هایی که در زمینه هوش مصنوعی و پنل های ژنتیکی شخصی سازی شده، تشخیص زودهنگام و شروع به موقع درمان امکان پذیر است.

وی در ادامه افزود: غربالگری های سنتی که تنها به آزمایش های بیوشیمیایی و رادیولوژیک محدود می شد، دیگر پاسخگوی نیازهای تشخیص پیشرفته نیست. امروزه در کشورهای پیشرفته وضعیت اندازه گیری فلزات سنگین، تومور مارکرها در آینده سطح سرمی فلزات و تعادل هورمونی بررسی خواهد شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به نمونه هایی از مراکز پیشرفته در آمریکا گفت: شرکت های بزرگ در این کشورها غربالگری های پیشرفته بر اساس هوش مصنوعی انجام می دهند، افراد خاص جامعه را معاینه می کنند و تشخیص های دقیق تری ارائه می دهند. خوشبختانه این روند در کشور ما نیز آغاز شده و مجموعه های تخصصی برای غربالگری و تشخیص پیشرفته راه اندازی شده است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به تحولات حوزه درمان اشاره کرد و گفت: “فهمیده است ژنوم درمانی و استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل داده های ژنتیکی آینده درمان را متحول خواهد کرد. در کشور ما نیز این اقدامات در حال شروع است و باید با مدیریت کلان و هدفمند این تحولات را به سرعت پیگیری کنیم تا از تحولات جهانی عقب نمانیم.

رئیس زاده با تاکید بر اهمیت سلول های بنیادی و توانایی های بالقوه آنها در بازگرداندن زندگی و درمان بیماری ها، افزود: در برخی از دانشگاه های معتبر دنیا از جمله دانشگاه هاروارد تحقیقات به حدی پیش رفته است که افزایش سن یک موضوع ژنتیکی تغییرناپذیر نیست و با مدالیته های جدید. . شما می توانید یک پیری سالم را تجربه کنید.

وی در پایان با تبریک به تیم های فعال در این زمینه گفت: افتتاح این مجموعه صرفا یک آزمایشگاه نیست، بلکه دریچه ای به دنیای جدیدی از تشخیص و درمان است که می تواند کشورمان را به مرزهای دانش جهانی نزدیک کند. ارائه خدمات بهتر به مردم . امیدوارم این مجموعه و مجموعه های مشابه بتواند با الگوبرداری از آن زمینه ساز رشد و توسعه در این زمینه شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا