افزایش واردات تجهیزات پزشکی با وجود محدودیت منابع

دکتر مهدی پیرسالی در اولین کنفرانس پزشکی ، دندانپزشکی و آزمایشگاه با اشاره به کاهش سهم سلامت تولید ناخالص داخلی در سالهای اخیر ، گفت: “سهم بخش بهداشت از زمان تولید ناخالص داخلی امروز کمتر از نیمی از سال 2013 و 2014 است که منجر به کاهش منابع و مشکلات تجهیزات پزشکی شده است.”
وی در مورد تأثیر نرخ رسمی ارز و بازار در واردات تجهیزات پزشکی توضیح داد: اختلاف نرخ ارز بالا باعث افزایش پیچیدگی سیاست های واردات و قیمت گذاری شده است و مدیریت آن را سخت تر کرده است.
معاون وزیر بهداشت در مورد تلاش های انجام شده برای از بین بردن بدهی انباشته اضافه شده گفت: 20 تریلیون تومن از صندوق توسعه ملی برای تسویه بدهی بخش بهداشت اختصاص یافته است و بودجه 80 تریلیون تومن برای امسال تصویب شده است. با این حال ، پراکندگی تجهیزات پزشکی و شرکت های پرداخت غیرقانونی ، روند تسویه بدهی را به چالش کشیده است.
رئیس سازمان غذا و داروی افزایش واردات تجهیزات پزشکی را بازتابی از نیاز این کشور توصیف کرد و گفت: “با وجود محدودیت های ارز ، ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک به دلیل استفاده از ارز ترجیحی 28500 تومن افزایش یافته است.”
پیر سلیحی پشتیبانی تولید داخلی را به عنوان اصلی ترین راه برای بهبود وضعیت این بخش معرفی کرد و گفت که صنعت تجهیزات پزشکی برای کاهش وابستگی به واردات و رقابتی تر شدن بازار باید به سمت محصولات با کیفیت حرکت کند.
سرانجام ، وی بر لزوم همکاری همه نهادها تأکید کرد: دولت ، پارلمان ، فعالان صنعت و آژانس های نظارتی باید برای تنظیم سیاست های ارزی و تخصیص منابع به روشی که حفظ سلامت و رفاه مردم است ، ادغام شوند.