اسید معجزه آسای ضد پیری / ترمیم کننده چین و چروک
به گزارش خبرآنلاین، اسید هیالورونیک (اسید هیالورونیک) با نام اختصاری HA که به نام هیالورونان نیز شناخته می شود، یک گلیکوزامینوگلیکان بدون سولفات است که به مقدار زیاد در بافت های همبند، پوششی و عصبی بدن و همچنین در مایع چشم یافت می شود. این ماده به طور طبیعی در ماتریکس خارج سلولی وجود دارد و نقش های بسیاری از جمله روانکاری را ایفا می کند. به عنوان مثال، اسید هیالورونیک در مایع بین مفصلی به افزایش ویسکوزیته و روانکاری این مایع کمک می کند. مایع بین مفصلی از سایش استخوان ها در مفاصل جلوگیری می کند.
اسید هیالورونیک (HA) اولین بار توسط دو دانشمند به نام های کارل مایر و جان پالمر در دهه 1930 کشف شد. این دو دانشمند در حال انجام تحقیقات بر روی زجاجیه (ماده ژل مانند در چشم) بودند و با موفقیت ماده ای را استخراج کردند که آنها را اسید هیالورونیک نامیدند. این نام از کلمه یونانی “Hyalos” به معنای شیشه ای یا شفاف گرفته شده است که منعکس کننده ماهیت ژل مانند و شفاف این ماده است.
امروزه اسید هیالورونیک به دلیل خواص منحصر به فرد و کاربردهای همه جانبه آن در زمینه های مختلف از جمله پزشکی، آرایشی، بهداشتی و بیوتکنولوژی مورد مطالعه و استفاده گسترده قرار گرفته است.
اسید هیالورونیک در پوست
HA به طور طبیعی در پوست به عنوان یک عامل مرطوب کننده طبیعی (NMF) وجود دارد. بیشترین تراکم HA در پوست، در لایه درم و در ماتریکس خارج سلولی است. سلول های پوست ما به طور طبیعی HA تولید می کنند، علاوه بر حفظ سطح رطوبت پوست، به حرکت سلول های پوست در لایه ها و لایه های پوست، جایگزینی سلول های جدید، لایه برداری و روند بهبود زخم ها کمک می کند.
در درم، اسید هیالورونیک تولید کلاژن توسط فیبروبلاست ها را تسهیل می کند. با افزایش سن و با دخالت عوامل محیطی تهاجمی به ویژه اشعه ماوراء بنفش خورشید، مقدار کمی از این ماده در صورت ما تولید می شود و میزان تولید آن در پوست مدام در حال کاهش است. علائم حساسیت، عدم درخشندگی، خطوط ریز و بافت ناهموار از جمله علائم کمبود HA است.
فواید اسید هیالورونیک
ضد پیری
اثرات ضد پیری محصولات حاوی هیالورونیک اسید ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که استفاده از اسید هیالورونیک با کاهش چین و چروک و بهبود وضعیت پوست مرتبط است. هیالورونیک اسید همچنین باعث افزایش انعطاف پذیری و خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش زبری پوست در کمتر از 2 تا 8 هفته می شود.
در یک مطالعه آلمانی در سال 2016، محققان اثرات ضد پیری چهار کرم مختلف صورت حاوی اسید هیالورونیک را مقایسه کردند و متوجه افزایش استحکام پوست و کاهش 10 تا 20 درصدی عمق چین و چروک در هر 20 شرکت کننده شدند.
بسیاری از برندهای آرایشی و بهداشتی ادعا می کنند که محصولات آنها حاوی اسید هیالورونیک می تواند علائم پیری را معکوس کند. با این حال، طبق مقاله ای در سال 2015، اکثر این محصولات دارای نسخه ای از اسید هیالورونیک در ترکیبات خود هستند که برای عبور از لایه بیرونی سلول های پوست بسیار بزرگ است.
بیشتر بخوانید:
بررسی نقش روتین پوست در سلامت پوست/ روتین اولیه شامل چه مراحلی می شود؟
آبرسانی پوست از داخل؛ خشکی پوست را با رعایت این نکات برطرف کنید
اگر مستعد آکنه هستید، این مقاله برای شما مناسب است. تغذیه چگونه به پاکسازی پوست کمک می کند؟
بهبود زخم
اسید هیالورونیک نه تنها پوست را آبرسانی می کند، بلکه با افزایش رطوبت پوست به بهبود زخم ها نیز کمک می کند. بر اساس یک مقاله مروری در سال 2016، اسید هیالورونیک با کنترل التهاب و هدایت رگ های خونی به مناطق آسیب دیده پوست، بهبود زخم را سرعت می بخشد. نشان داده شده است که اسید هیالورونیک به بهبود سریعتر زخم پای دیابتی در مقایسه با پانسمان های استاندارد زخم کمک می کند.
در یک مطالعه حیوانی در سال 2019، محققان ژل زیست تخریب پذیر حاوی اسید هیالورونیک و پولوکسامر را روی زخم های پوستی اعمال کردند. این ژل با جلوگیری از عفونت های باکتریایی و مرطوب کردن زخم به بهبود زخم کمک می کند.
تسکین درد مفاصل
مایع سینوویال (مایع مفصلی) که حاوی اسید هیالورونیک است، مفاصل را روان می کند، اما به گفته بنیاد آرتریت، با گذشت زمان، اسید هیالورونیک موجود در مایع سینوویال تجزیه می شود، کاهش می یابد و منجر به درد و سفتی مفاصل می شود. به همین دلیل برخی از افراد برای درمان آرتروز از تزریق هیالورونیک استفاده می کنند.
عوارض جانبی
به طور کلی، مکملهای اسید هیالورونیک، محصولات موضعی و تزریقها تا زمانی که طبق دستورالعملهای صحیح استفاده شوند، بیخطر به نظر میرسند. با این حال، اسید هیالورونیک ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی و واکنش های آلرژیک ایجاد کند. برای جلوگیری از این اتفاق، لازم است یک آزمایش کوچک قبل از درمان اصلی انجام شود.
افرادی که تزریقات حاوی هیالورونیک اسید را دریافت می کنند ممکن است برخی از عوارض جانبی را تجربه کنند که معمولاً در عرض یک هفته ناپدید می شوند. این عوارض عبارتند از: درد، قرمزی در محل تزریق، خارش، تورم و کبودی.
توجه:
فرد باید در مورد هرگونه تداخلاتی که هیالورونیک اسید با داروها داشته باشد با پزشک صحبت کند. از آنجایی که بدن به طور طبیعی اسید هیالورونیک تولید می کند، به ندرت باعث عوارض جانبی شدید یا واکنش های آلرژیک می شود. با این حال، افرادی که سابقه واکنش های آلرژیک شدید مانند آنافیلاکسی دارند باید با احتیاط از اسید هیالورونیک استفاده کنند.
اثرات این ماده در دوران بارداری و شیردهی ناشناخته است، بنابراین توصیه می شود خانم ها در این مواقع از مکمل های اسید هیالورونیک استفاده نکنند و یا با احتیاط مصرف کنند.
منبع: medicalnewstoday
۲۳۳۲۳۲
منبع:خبرآنلاین