اختلالات جنسی؛ عارضه شایع اما پنهان دیابت / چه باید کرد؟
فاخره بهبهانی: یکی از عوارض شایع اما پنهان دیابت که در اثر سهل انگاری در کنترل قند خون و کنترل نادرست بیماری ایجاد می شود، اختلالات جنسی و رسیدن به درجاتی از ناتوانی جنسی است.
دکتر نصیر عابدینی، روانشناس بالینی در گفتگو با خبرآنلاین می گوید: معمولاً ناتوانی جنسی و اختلالات مربوط به آن در مردان با انزال زودرس، دیر انزالی، اختلال نعوظ و کمبود برانگیختگی بروز می کند. اکثر این افراد از نظر تمایلات و خیالات جنسی به محرک های خارجی حساس هستند اما از نظر جسمی چون دیابت بر سیستم خون رسانی به ناحیه تناسلی تاثیر می گذارد، دچار اختلال نعوظ می شوند و نمی توانند روابط و مقاربت رضایت بخشی داشته باشند. این مشکل در زنان دیابتی نیز به صورت خشکی ناحیه تناسلی، سوزش، مقاربت دردناک و نرسیدن به ارگاسم بروز می کند. البته به گفته این روانشناس، ناتوانی جنسی در مردان اثرات نامطلوب جنسی و روانی بیشتری دارد، زیرا میل جنسی اغلب زمانی است که مردان به نعوظ می رسند و اثرات روانی مثبت آن به حداکثر می رسد و کیفیت زندگی جنس مذکر از این طریق بهبود می یابد. و اگر به این مرحله نرسند آسیب های روحی مانند افسردگی، استرس و اضطراب در آنها چند برابر می شود.
وی ادامه می دهد: اما در زنان برخلاف مردان، اختلالات جنسی آنها ظاهر بیرونی ندارد و چون میل جنسی آنها بیشتر عاطفی و عاطفی است، اگر به اوج لذت نرسند، روابط زناشویی برایشان ناخوشایند نخواهد بود. اختلالات جنسی در افراد دیابتی نوع 1 و 2 خود را نشان می دهد، اما از آنجایی که مبتلایان به دیابت نوع 2 اغلب به دلیل عدم تحمل غذایی و عدم کنترل مناسب قند خون در سنین بالا به دیابت مبتلا می شوند، ضعف جسمانی و مشکلات جنسی آنها دردسر بیشتری خواهد داشت. .
آیا این عضو قابل درمان است؟
تحقیقات نشان می دهد که بیش از 20 تا 25 درصد بیماران دیابتی از مراحل شدید افسردگی و 40 تا 50 درصد از آنها دچار استرس و اضطراب هستند و با توجه به اینکه دیابت یک بیماری جسمی است و استرس، اضطراب و افسردگی ناشی از آن ناشی از مشکلات است. فیزیکی است، تا زمانی که قند خون به درستی کنترل نشود و مغز و سیستم فیزیکی درگیر نشود، نمی توان برای رفع این عارضه اقدام کرد.
در نتیجه روان درمانی به تنهایی جوابگو نیست و اختلالات بیمار باید با دارو درمان شود. البته برای افزایش درک فرد دیابتی از این بیماری می توان در کنار درمان دارویی از روان درمانی نیز استفاده کرد. این روانشناس می افزاید: از طریق روان درمانی می توان اطلاعات و عملکرد جنسی فرد مبتلا را بهبود بخشید. فرد مبتلا به دیابت که دارای درجاتی از اختلالات جنسی و ناتوانی جنسی است باید با مراجعه به متخصصین جنسی که آماده پذیرش در کلینیک های سلامت خانواده واقع در مجتمع های پزشکی معتبر هستند، این اطلاعات را دریافت کند.
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین