آیا پنیر زیاد شما را گنگ می کند؟
الهه جعفرزاده: شواهد اخیر نشان می دهد که کمبود تمرکز، اختلال حافظه و اختلال در عملکرد شناختی ممکن است با مصرف انواع خاصی از پنیر مرتبط باشد.
بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل و یک وضعیت دژنراتیو است. در طی آن افزایش بالقوه پروتئین های خاص در مغز می تواند منجر به مرگ آهسته نورون ها شود. این وضعیت در نهایت باعث بروز علائمی مانند از دست دادن حافظه، مشکل در تفکر یا حل مسئله و تغییر در خلق و خو و رفتار می شود.
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف پنیر به دلیل وجود برخی ترکیبات می تواند در بهبود حافظه کوتاه مدت و پیشگیری از آلزایمر موثر باشد، اما نکته مهم در این مطالعات این است که پنیر مورد استفاده در این مطالعات پنیر کم چرب و متعادل بود.
در عین حال، تحقیقات دیگری نیز انجام شده است که نشان می دهد مصرف طولانی مدت پنیر ممکن است منجر به تضعیف حافظه و عملکرد شناختی شود. پنیر مورد استفاده در این مطالعات پنیر فرآوری شده و پرچرب بود.
پنیرهای فرآوری شده یا فرآوری شده از ضایعات پنیرهای معمولی تهیه می شود و افزودنی هایی مانند ادویه، روغن و نمک به آن اضافه می شود. این نوع پنیر در مقایسه با سایر پنیرها ارزش غذایی کمتری دارد و از نظر کلسیم و خواص غذایی مواد نگهدارنده بیشتری دارد.
پنیر چه تاثیری بر سلامت مغز دارد؟
اگرچه پنیر به عنوان عضوی از خانواده لبنیات فواید زیادی دارد، اما مصرف بیش از حد آن می تواند مشکل ساز باشد. پنیرهای پرچرب علاوه بر کالری بالا، حاوی چربی اشباع شده هستند و می توانند عملکرد حافظه را کاهش دهند و حتی با ایجاد اختلال در هیپوکامپ (محل شکل گیری حافظه کوتاه مدت و بلندمدت) باعث التهاب مغز شوند. برخی از مطالعات نشان می دهد که چربی اشباع شده می تواند قدرت تفکر را مختل کند و توانایی تمرکز را از بین ببرد.
اخیراً مشخص شده است که یکی از راه های جلوگیری از از دست دادن حافظه، اجتناب از برخی پنیرهای فرآوری شده است. زیرا پنیر فرآوری شده حاوی آنزیمی به نام «دی استیل» است. دی استیل یک ماده شیمیایی است و در پنیرهای فرآوری شده بافت پنیر را خامهتر و نرمتر میکند. تحقیقات نشان میدهد که دی استیل میتواند از سد خونی مغزی عبور کند و پلاکهای خطرناکی روی مغز ایجاد کند و در نتیجه منجر به از دست دادن جدی حافظه شود.
پنیر خالی نخورید
مطالعات دیگری وجود دارد که ثابت می کند مصرف پنیر به تنهایی عملکرد مغز را به طور جدی کاهش می دهد. پنیر نسبت به سایر لبنیات مانند شیر و ماست حالت فشرده تری دارد و به همین دلیل میزان کلسیم موجود در آن بسیار بالاست. با خوردن پنیر مقدار زیادی کلسیم وارد بدن می شود که تعادل کلسیم بدن را به هم می زند. با افزایش کلسیم خون پس از مصرف پنیر، بدن برای حفظ تعادل، فسفر را از مغز قرض می گیرد و این باعث کاهش ذخیره فسفر مغز می شود، در حالی که فسفر برای عملکرد مغز ضروری است.
بنابراین در گذشته می گفتند پنیر عملکرد حافظه و سلول های مغز را کاهش می دهد و به عبارتی انسان را گنگ می کند، تقریباً درست است. از سوی دیگر، گردو منبع غنی فسفر است و به همین دلیل می تواند تعادل کلسیم و فسفر را در بدن با پنیر حفظ کند.
منابع: linkedin, entrepreneur
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین