آیا ترکیب خطرناکی در آب میوه/آب انگور تقلبی قابل تشخیص است؟
به گزارش خبرآنلاین، شیره انگور خانگی یا دوشاب از شیره انگوری تهیه می شود که در اثر حرارت به غلظت لازم رسیده است. این آب میوه سرشار از مواد مغذی است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و انرژی می دهد. مهم ترین نکته این است که چون تهیه و تولید آب میوه سخت و زمان بر است، درصد زیادی از آب میوه های موجود در بازار، فروشگاه ها، مغازه ها و آتاری ها که اغلب ناشناس هستند و در ظروف یکبار مصرف به فروش می رسند، هستند. جعلی
دکتر مریم قادری قهفرخی، دکتری. در صنایع غذایی و یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرآنلاین گفت: به جای شربت میوه های طبیعی از شربت های اینورت و شربت های گلوکز، فروکتوز و ذرت استفاده می شود. از شربت گلوکز برای ایجاد بافت سفت و از شربت های قندی دیگر برای شیرین کردن محصول استفاده می شود. شربت فروکتوز نوعی شربت با شیرینی بالا است که از نشاسته ذرت به دست می آید. این شربت در تولید شیره انگور، خرما یا توت موجود در بازار کاربرد فراوانی دارد. مطالعات مختلف علمی نشان می دهد که به دلیل وجود درصد بالایی از فروکتوز در این شربت ها، مصرف مداوم و طولانی مدت فرآورده های حاوی این شربت ها خطرات زیادی را برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی و دیابت به همراه دارد. به جرات می توان گفت که 90 درصد آب میوه هایی که در بازار، فروشگاه ها، مغازه ها و عطاری ها به صورت ناشناس یا با برندهای نامعلوم و بدون گواهی بهداشتی معتبر به فروش می رسند، همگی از شربت گلوکز و فروکتوز و از شربت گلوکز و فروکتوز هستند. شیرین کننده هایی غیر از شربت میوه طبیعی آماده و جعلی هستند. این شربت ها را با رنگ مصنوعی به رنگ انگور یا خرما درست می کنند و آن ها را حرارت می دهند تا قوام مناسبی مانند شیره های طبیعی به آن ها بدهد. این نوع تقلب در آب میوه ها بسیار رایج است.
یک ترکیب خطرناک در آب میوه های تقلبی
رنگ تیره یا روشن شیره به درجه حرارت محصول و نوع و تنوع میوه بستگی دارد و از روی رنگ شیره نمی توان تقلبی بودن آن را تشخیص داد. این آب میوه ها علاوه بر غیر مغذی بودن و صرف کالری زایی آب میوه های تقلبی و تسریع در افزایش قند خون، عیب خطرناک دیگری نیز دارند. حرارت دادن به منظور ایجاد رنگ و قوام مناسب به آب میوه هایی که با شربت های گلوکز، فروکتوز و … تهیه می شوند باعث ایجاد یک سری ترکیبات مضر و سرطان زا مانند هیدروکسی متیل فورفورال در چنین محیط های شیرینی می شود که اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان می گذارد.
منبع:خبرآنلاین