آمار نگران کننده از مصرف گوشت و لبنیات در ایران – خبرگزاری مهر خبر ایران و جهان
سلامت جو، صبح امروز در نشست خبری ستاد ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با حضور علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت برگزار شد.
رئیسی در این جلسه گفت: بحث تغذیه بسیار مهم و مغفول مانده است و چندان به آن توجه نمی شود. حتما باید در مورد تغذیه بیشتر صحبت کنیم تا در دنیای جدید و مدرن با تغییر سبک زندگی، طعم و نوع مصرف غذا و پخت و پز و کیفیت فرآوری محصولات غذایی تاثیر بگذارد و بسیاری از بیماری ها ناشی از نوع تغذیه باشد. و کیفیت تغذیه
وی ادامه داد: بین غذا و مسمومیت تفاوت ظریفی وجود دارد. هر چیز مفیدی را می توانیم مصرف کنیم، اما مصرف بیشتر آن سم می شود، بیماری مسمومیت با آب داریم، وقتی انسان زیاد آب مصرف کند، خون رقیق می شود و باعث تشنج می شود.
معاون وزیر بهداشت افزود: کمیت غذا و اندازه آن مهم است. مصرف انواع فیبرهای غذایی مهم است. دو نوع چربی وجود دارد: چربی اشباع شده (میزان زیاد آن برای بدن مفید نیست) کمتر از 10 درصد کالری روزانه باید از چربی های اشباع تامین شود. چربی های غیراشباع ساده و پیچیده ای وجود دارد. هر چه بدن کالری کمتری از چربی مصرف کند، فرد سالم تر است. حداکثر برای چربی اشباع باید در نظر گرفته شود و در برخی بیماران مصرف چربی حتی باید به کمتر از پنج درصد برسد.
وی اذعان داشت: روغن نباتی نیز طبقه بندی دارد، بهترین روغن روغن کانولا، کنجد و آفتابگردان است که غیراشباع است اما کلزا بهتر است.
رئیسی خاطرنشان کرد: حذف روغن نیز مهم است. دانه های کنجد یا آفتابگردان باید سم زدایی شوند. نوع روغنی که در دماهای مختلف استفاده می شود ترکیب آن را تغییر می دهد و ممکن است به ترکیبی ناسالم تبدیل شود، روغن هایی که چندین بار استفاده می شوند ممکن است برای بدن مضر باشند.
واکنش وزارت بهداشت به عرضه غذاهای گوشتی حرام در برخی رستوران ها
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر عرضه غذاهای ممنوعه گوشتی در رستوران ها گفت: دامپزشکی سازمان خود را برای کنترل و نظارت بر عرضه گوشت دارد.
وی ادامه داد: اگر دقت کرده باشید در قصابی ها و رستوران ها مهر نظام دامپزشکی روی فرآورده های گوشتی وجود دارد.
زوارت، معاون وزیر بهداشت افزود: گوشت ممکن است از دو مسیر باشد، یکی قانونی و دیگری غیرقانونی.
وی خاطرنشان کرد: اگر مسمومیت در رستورانی اتفاق بیفتد و گزارش شود، قطعا وزارت بهداشت وارد عمل شده و مسائل بهداشتی آن بررسی می شود.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی تنها به معنای تهیه و خرید مواد غذایی نیست، اظهار داشت: امنیت غذایی شاخص های مختلفی دارد که از جمله آن می توان به این موضوع اشاره کرد که یک منطقه چقدر می تواند نیاز غذایی منطقه را تامین کند، چقدر از محصولات غذایی سالم استفاده می شود و وضعیت اقتصادی منطقه چقدر است. مردم نحوه دسترسی به غذا
سرانه مصرف کم گوشت و لبنیات
رئیسی افزود: اکنون در دنیا کشورهای کم درآمد از نظر امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما از نظر سازمان بهداشت جهانی جزو کشورهای با درآمد متوسط است. با افزایش قیمت مواد غذایی اساسی مانند گوشت سفید و قرمز، مصرف سرانه آن کاهش می یابد. سرانه مصرف گوشت در یک جامعه سالم باید 75 گرم در روز باشد که اکنون برای هر نفر در کشور ما 35 گرم است که تقریباً نصف سرانه مصرف است.
معاون وزیر بهداشت افزود: روزانه 25 گرم فیبر باید مصرف شود در حالی که این میزان در کشور ما در حال حاضر 15 گرم در روز است. نان سبوس دار و سبزیجات و میوه ها منبع فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر از مشکلات گوارشی و سرطان جلوگیری می کند.
وی با اشاره به مصرف سرانه لبنیات در کشور گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور یک واحد است در حالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هر گونه افزایش قیمت شیر باشد. و لبنیات این وضعیت را بدتر خواهد کرد.
کانولا یکی از روغن های غیر اشباع مفید است
در ادامه این نشست احمد اسماعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کمپین ملی تغذیه سالم به مدت 14 سال با شعار روغن مناسب برای غذای سالم برای یک فرد سالم اجرا می شود. خانواده.”
اسماعیل زاده گفت: روغن کانولا جزو روغن های غیر اشباع و مفید است اما نباید زیاد حرارت داده شود و از نظر قیمت تفاوتی با روغن های موجود در بازار ندارد.