سلامت خانواده

آسیبی که نشستن زیاد برای کودکان به همراه دارد

به گزارش خبرآنلاین، یک مطالعه جدید ادعا می کند کودکانی که بیش از شش ساعت در روز می نشینند در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کبد چرب و سیروز کبدی در سنین پایین قرار دارند.

مهر در گزارشی به نقل از مدیسین نت نوشت: محققان دریافتند کودکان در سن ۲۵ سالگی به ازای هر نیم ساعت کم تحرکی بیش از ۶ ساعت در روز، ۱۵ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب هستند.

با این حال، محققان اثر محافظتی فعالیت بدنی سبک را نیز دریافتند.

محققان دریافتند به ازای هر نیم ساعت فعالیت سبک بیش از سه ساعت در روز، احتمال ابتلا به بیماری شدید کبد چرب 33 درصد کاهش می یابد.

دکتر اندرو آگباجه، دانشیار اپیدمیولوژی و سلامت کودک در دانشگاه فنلاند شرقی، می‌گوید: «موثرترین پادزهر برای اثرات مخرب بی‌تحرکی دوران کودکی 60 دقیقه فعالیت بدنی متوسط ​​تا شدید در روز نیست، بلکه 3 تا 4 دقیقه است. ساعت ها فعالیت بدنی با شدت نور در روز.” روز است.»

به گفته محققان، نمونه هایی از فعالیت بدنی با شدت نور شامل بازی در بیرون، دویدن در کنار والدین در حین انجام کارهای خانه، یا پیاده روی و دوچرخه سواری است.

برای این مطالعه، محققان داده های فعالیت روزانه نزدیک به 2700 کودک بریتانیایی بین 11 تا 24 سال را ردیابی کردند.

شرکت کنندگان 17 و 24 ساله برای ارزیابی کبد چرب و بررسی شواهدی از زخم کبد تحت سونوگرافی کبد قرار گرفتند.

به گفته محققان، تجمع چربی در کبد می تواند باعث ایجاد زخم در کبد شود که می تواند منجر به شرایط بالقوه کشنده مانند نارسایی کبد و سرطان کبد شود.

نتایج نشان می دهد که حدود 20 درصد از شرکت کنندگان تا سن 24 سالگی به بیماری کبد چرب مبتلا بودند.

آگباجه گفت: “این یافته شگفت آور بود زیرا خطر ابتلا به بیماری کبد چرب تنها در هفت سال هشت برابر شد و کارشناسان انتظار ندارند تا زمانی که افراد به اواسط 40 سالگی برسند، شیوع بیماری کبد چرب به 20 درصد برسد.”

محققان دریافتند نیمی از جوانان 24 ساله مبتلا به بیماری کبد چرب، بیماری شدید داشتند. نتایج نشان داد که از هر 40 بزرگسال، یک نفر علائم اسکار کبد و از هر 1000 نفر، سه نفر به سیروز مبتلا بودند.

آگباجه با بیان اینکه عموم مردم باید از خطر کم تحرکی بر سلامت کودکان، نوجوانان و جوانان آگاه باشند، گفت: بیماری کبد چرب پیشرفته و سیروز کبدی که اسکار شدید و سخت شدن کبد است می تواند خطر ابتلا به آن را افزایش دهد. سرطان کبد در آینده یا نیاز به پیوند کبد.”

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا