سرنوشتی که قبل از تولد رقم میخورد
به گزارش سلامت جو به نقل از ایسنا از ارث، پدران مواد ژنتیکی خود را به ویژه از طریق اسپرم به فرزند متولد نشده خود منتقل می کنند. هر سلول اسپرم دارای مجموعه ای از 23 کروموزوم است که شامل ژن هایی می شود که به ویژگی ها و ویژگی های مختلف کودک کمک می کند.
این اطلاعات ژنتیکی با مواد ژنتیکی تخمک مادر که شامل 23 کروموزوم است ترکیب می شود و مجموعه جدیدی از 46 کروموزوم را در کودک تشکیل می دهد.
مواد ژنتیکی ترکیبی بر همه چیز تأثیر می گذارد، از ویژگی های فیزیکی مانند رنگ چشم و قد گرفته تا استعدادهای ژنتیکی و برخی شرایط سلامتی.
این مطالعه شامل بیش از 3000 خانواده بود. نتایج تجزیه و تحلیل ها نشان داد که وزن بدن پدر، مستقل از وزن مادر، ژنتیک والدین یا عوامل محیطی، بر وزن و استعداد فرزندانشان در برابر بیماری های متابولیک تأثیر می گذارد.
نتایج نظرسنجی نشان می دهد که رژیم غذایی پدر می تواند پیامدهای قابل توجهی برای سلامت فرزندانش داشته باشد. پدران تأثیر غیرمستقیم اما مهمی بر نقش ژنتیکی میتوکندری و در نتیجه بر متابولیسم انرژی فرزندان خود دارند. این کشف لایه جدیدی از پیچیدگی را در چگونگی تأثیر عوامل پدری بر سلامت فرزندان برجسته می کند.
رژیم غذایی مادر نقش مهمی در شکل دادن به سلامت و رشد جنین دارد. مواد مغذی و سایر اجزای رژیم غذایی که توسط مادر مصرف می شود، بلوک های اساسی برای رشد و تکامل کودک را فراهم می کند. به عنوان مثال، مواد مغذی ضروری مانند اسید فولیک، آهن، کلسیم و اسیدهای چرب امگا 3 به طور مستقیم از رشد مغز، استخوان ها و اندام های حیاتی جنین حمایت می کنند.
مصرف کافی این مواد مغذی می تواند خطر ناهنجاری های رشدی و مشکلات مزمن سلامتی را در کودک کاهش دهد و رژیم غذایی فاقد این مواد مغذی حیاتی یا رژیم نامتعادل می تواند منجر به عوارض شود. به عنوان مثال، اسید فولیک ناکافی خطر نقص لوله عصبی را افزایش می دهد، در حالی که کلسیم ناکافی می تواند بر رشد اسکلتی جنین تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، مصرف بیش از حد عناصر مضر مانند قند و چربی های ناسالم می تواند کودک را مستعد ابتلا به چاقی، دیابت و حتی بیماری های قلبی عروقی در مراحل بعدی زندگی کند.
تأثیر رژیم غذایی مادر به سلامت جسمی محدود نمی شود و می تواند بر رشد شناختی و عملکرد ایمنی کودک نیز تأثیر بگذارد.
نتایج این تحقیق در مجله Nature منتشر شده است.