بایدها و نبایدهای تغذیه ای در شب یلدا

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر نجمه حجازی با بیان اینکه شب یلدا به عنوان آیینی دیرینه از تاریخ ایران باستان به ما رسیده است، گفت: فرهنگ غذایی تاریخی شب یلدا از دیرباز با غذاهای سالم و انرژی زا برای ورود به فصل سرما همراه بوده است و در سال های اخیر شاهد تحولاتی در این زمینه بوده ایم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز از میوه هایی مانند انار، خرمالو، هندوانه و نارنگی به عنوان منابع غنی آنتی اکسیدان و انتخاب های مناسب برای مهمانی های شب یلدا یاد کرد که با رعایت اصل تعادل در مصرف، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
وی ادامه داد: در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم که آجیل های سنتی ایران مانند گندم برشته، برنج و آجیل روغنی جایگزین تنقلات صنعتی حاوی قند و نمک بالا شده است. این در حالی است که فراوانی استفاده از این محصولات در شب یلدا می تواند سلامت افراد به ویژه گروهی از بیماران را تهدید کند.
حجازی انتخاب مغز و آجیل خام به جای نمک برای بیماران قلبی و عروقی و مبتلایان به فشار خون را توصیه کرد و افزود: به بیماران کلیوی نیز به دلیل وجود فسفر و نمک موجود در آجیل توصیه می شود در ایام شب یلدا از این غذاها فقط به میزان مجاز و بر اساس مقدار توصیه شده در رژیم غذایی فردی استفاده کنند.
توصیه دیگر این متخصص تغذیه پرهیز از مصرف مقادیر زیاد محصولات حاوی قند یا با شاخص گلیسمی بالا مانند هندوانه برای افراد دیابتی و پیش دیابتی بود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به شرایط جوی فعلی اکثر استان های کشور در روزهای اخیر که با کاهش محسوس دما مواجه هستیم، گفت: استفاده از نوشیدنی های گرم بدون شکر یکی از انتخاب های مناسب برای مهمانی های شب یلدا است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سوپ های سنتی ایرانی و آش سبزی را از دیگر گزینه های سالم برای شام شب یلدا نام برد که می تواند سلامتی را حفظ کرده و خاطره ای شیرین از این شب به یادگار بگذارد.



