سلامت خانواده

مصرف زیاد «میوه خشک» قند خون را افزایش می دهد – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، یکی از باورهای غلط رایج در بین برخی از دیابتی ها این است که شکر فقط در گروه قند قرار دارد و مصرف زیاد میوه، کشمش یا سایر میوه های خشک در طول روز مشکلی برای قند خون ایجاد نمی کند. در حالی که این تصور از نظر علمی درست نیست.

قند موجود در میوه ها به راحتی توسط بدن جذب می شود و می تواند باعث افزایش قند خون شود، به خصوص زمانی که فیبر از میوه جدا شده و به عنوان آبمیوه مصرف شود. میوه های خشکی مانند کشمش و توت با اینکه آب خود را از دست داده اند، همچنان حاوی قند قابل توجهی هستند و فقط حجم آب آن ها کاهش یافته است.

بر اساس توصیه های تغذیه ای دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بسیاری از گروه های غذایی حاوی کربوهیدرات هستند، از جمله نان ها و غلات، میوه ها، سبزیجات، لبنیات، حبوبات و قندهای ساده. نکته اساسی در کنترل قند خون، مصرف مقادیر مشخص و تنظیم شده از این گروه ها است. مصرف بیش از حد هر منبع کربوهیدرات، حتی میوه، می تواند منجر به افزایش قند خون شود.

به عنوان مثال، دو قاشق غذاخوری کشمش معادل یک واحد میوه است و حدود 15 گرم شکر دارد. معمولاً افراد دیابتی مجاز به مصرف ۲ تا ۴ واحد میوه در روز هستند که در صورت تمایل می توان تنها یک واحد میوه را به میوه های خشک مانند کشمش اختصاص داد.

بنابراین زیاده روی در مصرف میوه ها و خشکبار برخلاف تصور عموم می تواند باعث افزایش قند خون در افراد دیابتی شود و رعایت تعادل و برنامه ریزی غذایی برای حفظ سلامت این افراد ضروری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا