توصیههای ایمنی سازمان غذا و دارو درباره مصرف جلبک اسپیرولینا

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر نازیلا یوسفی با اشاره به گزارش عوارض ناشی از مصرف اسپیرولینا، اظهار کرد: مکمل های غذایی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو فقط باید از داروخانه ها خریداری و در مقادیر مشخص مصرف شوند. این محصولات به صورت قرص، کپسول، ساشه و شربت در داروخانه ها موجود است.
وی افزود: جلبک اسپیرولینا غذا محسوب نمی شود و می تواند اثرات متفاوتی روی افراد بگذارد بنابراین مصرف خودسرانه آن توصیه نمی شود. به عنوان مثال مصرف همزمان اسپیرولینا با داروهای کاهنده قند خون باعث افت شدید قند خون و عوارض خطرناکی در بیماران دیابتی می شود و مصرف آن با نظر پزشک ضروری است.
مدیرکل دفتر نظارت و نظارت بر مصرف فرآورده های بهداشتی خاطرنشان کرد: این جلبک ممکن است خطر خونریزی را در افراد مبتلا به اختلالات خونی، تداخل با داروهای ضد انعقاد و تشدید علائم در بیماران مبتلا به بیماری های خودایمنی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید، بیماران ام اس، بیماران پیوندی و بیماران شیمی درمانی تشدید کند.
به گزارش سازمان غذا و دارو، دکتر یوسفی بر لزوم احتیاط در مصرف این مکمل تاکید کرد و گفت: زنان باردار و شیرده از مصرف اسپیرولینا خودداری کنند، زیرا اثرات آن بر روی جنین و نوزاد به طور کامل بررسی نشده و احتمال عوارض ناشناخته وجود دارد.
وی در پایان تاکید کرد: مصرف اسپیرولینا فقط به عنوان مکمل غذایی با مقدار مشخص و با مشورت پزشک یا داروساز ضروری است و استفاده از محصولات مجاز موجود در داروخانه های معتبر ضروری است زیرا ناخالصی ها و سموم به شکل غیرمجاز می تواند منجر به مسمومیت، آسیب کبدی و اختلالات گوارشی شود.



