تدوین بسته خدمات سلامت مردان ایرانی
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (طباناسبار)، وی با اشاره به هفته ملی سلامت مردان گفت: با توجه به نظر دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به عنوان مجریان اصلی برنامه، تاریخ هفته سلامت مردان از سال 1403 به جای هفته تغییر کرد. هفته اول اسفند در هفته آخر خرداد (24 تا 30 خرداد) برگزار می شود و شعار امسال «مردان سالم، ایران قوی و جوان» است.
وی همچنین به تشریح تعداد روزهای هفته جهانی سلامت مردان از 24 خرداد لغایت 30 خرداد پرداخت و گفت: اولین روز این هفته پنجشنبه 24 خرداد با عنوان پیشگیری و تشخیص به موقع ناباروری در مردان، جمعه 6 خرداد با عنوان سواد سلامت، فرزندآوری و سلامت مردان. شنبه 26 خرداد به عنوان طب ایرانی و سلامت مردان، یکشنبه 27 خرداد به عنوان مواجهه شغلی و سلامت باروری در مردان، دوشنبه 28 خرداد به عنوان سرطان های شایع مردانه، معده، پروستات و مثانه، سه شنبه 29 خرداد به عنوان کمردرد و بیماری های شغلی در مردان و چهارشنبه 30 خرداد. ژوئن به عنوان تصادفات جاده ای، معلولیت و مرگ میر در مردان نامگذاری شده است.
رئیس کانون جوانان سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با ابراز تاسف از اینکه مردان کمتر به سلامت خود اهمیت می دهند، گفت: این موضوع تنها به کشور ما مربوط نمی شود، بلکه رفتار بهداشتی مردان در کل دنیا مثل این.
وی اهمیت پایین مردان برای سلامتی خود را ریشه باورهای فرهنگی عوامل اجتماعی، محیطی و رفتاری دانست و گفت: مردان نسبت به زنان از سلامت کمتری برخوردار بوده و میزان مرگ و میر آنان در مقایسه با زنان بسیار بیشتر است. عوامل متعددی وجود دارد که اولویت ذهنی مردان ایرانی محسوب می شود و توجه و توجه به سلامت را تحت الشعاع قرار می دهد.
رئیس کانون جمعیت جوانان وزارت بهداشت تصریح کرد: یافته ها نشان داده است که سواد سلامت ناکافی، دغدغه های اقتصادی، مسائل و مشکلات خانوادگی، نبود امنیت اجتماعی موثر، ترس از مراجعه به پزشک و اعتقاد به قدرت مردانگی. از مهمترین عوامل بی توجهی مردان به سلامتی هستند. و بر سبک زندگی آنها تاثیر می گذارد.
وی افزود: سواد سلامت به دلایل تاثیرگذاری در نحوه تصمیم گیری است گرفتن مردم در مورد سلامت به عنوان یکی از موضوعات مهم برای ارتقای سطح سلامت به شمار می روند. در حال حاضر با توجه به اینکه ایران عزیزمان در خطر پیری جمعیت قرار دارد، پیشگیری و تشخیص در درمان ناباروری در مردان قسمتی از اولویت های برنامه های ما مشخص شده است. حدود 44 درصد از جمعیت بزرگسال ایران (18 تا 65 سال) سواد سلامت محدودی دارند. سطح تحصیلات و سن بیشترین تأثیر را بر سواد سلامت افراد دارد.
جباری با تاکید بر اینکه امروزه سلامت مردان به یک بحران خاموش تبدیل شده است، گفت: متأسفانه مردان زمانی متوجه این بیماری می شوند که دیگر قابل پیشگیری نیست، بنابراین وظیفه ما در وزارت بهداشت این است که مراقبت های اولیه بهداشتی و آموزش و غربالگری را انجام دهیم. بیماری ها برای جلوگیری از بیمار شدن
رئیس کانون جوانان وزارت بهداشت ادامه داد: طی تحقیقات انجام شده در حوزه سلامت مردان، متاسفانه میزان مراجعه مردان به کلیه ارائه دهندگان خدمات سلامت اعم از پزشک، کلینیک، داروخانه و آزمایشگاه نصف آن است. زنان، بنابراین باید در این زمینه فرهنگ سازی شود. بدیهی است که هرچه این بیماری زودتر تشخیص داده شود، بار مالی اقتصاد سلامت کاهش خواهد یافت.
وی از تدوین بسته خدمات سلامت مردان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: نویسنده ابتدای این بسته آماده شده است. اما مراحل کارشناسی و موضوع ادغام آن در سیستم شبکه همچنان در دست بررسی است. یکی از موارد مهم و تاثیرگذار در سواد سلامت و سبک زندگی، استفاده از ظرفیت اقدامات طب ایرانی در سلامت مردان است.
جباری همچنین به شایع ترین سرطان در مردان یعنی سرطان پروستات اشاره کرد و تصریح کرد: میزان ابتلا (موارد جدید) سرطان پروستات در جهان 14.2 درصد است و 7.3 درصد از مرگ و میر مردان ناشی از سرطان را تشکیل می دهد.