غذاهای بسیار فرآوری شده باعث پرخوری در نوجوانان می شود – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو به نقل از مدیسین نت، این موضوع در مورد افراد هم سن و سالی که رژیم غذایی دو هفته ای داشتند و به جای غذاهای بسیار فرآوری شده از غذاهای سالم و فرآوری نشده استفاده می کردند، صادق نبود.
بخش بزرگی از کالری دریافتی در میان افرادی که در معرض غذاهای فوق فرآوری شده قرار داشتند از میان وعده ها تامین می شد.
الکس دی فلیسینتونیو، یکی از نویسندگان این مطالعه، از موسسه تحقیقات بیومدیکال فرالین در ویرجینیا تک، خاطرنشان کرد: «مصرف میان وعده زمانی که گرسنه نیستیم، یک پیش بینی کننده مهم افزایش وزن در آینده در جوانان است و به نظر می رسد قرار گرفتن در معرض غذاهای بسیار فرآوری شده این تمایل را در نوجوانان افزایش می دهد.
غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی های اشباع شده، نشاسته و قندهای افزوده ساخته می شوند.
آنها همچنین حاوی طیف گسترده ای از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند. نمونه هایی از این موارد عبارتند از: محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده برای خوردن یا گرم کردن، و غذاهای آماده سرد.
از سوی دیگر، غذاهای کامل مانند میوهها، سبزیجات و غلات کامل فرآوری نشدهاند و بسیاری از محصولات لبنی دارای حداقل فرآوری هستند.
به گفته تیم تحقیقاتی، غذاهای بسیار فرآوری شده با سندرم متابولیک، سلامت ضعیف قلب و سایر بیماری ها در بزرگسالان جوان مرتبط است.
آیا قرار گرفتن در معرض این غذاها به طور کلی می تواند باعث پرخوری شود؟
برای پی بردن به این موضوع، تیم DiFelicintonio 27 نفر، 18 تا 25 ساله را به مدت دو هفته تحت یکی از دو رژیم غذایی قرار دادند.
در یک رژیم، 81 درصد کالری از غذاهای فوق فرآوری شده تامین می شد، در حالی که رژیم دیگر هیچ کالری از غذاهای فوق فرآوری شده نداشت.
برندا دیوی، نویسنده ارشد این مطالعه، خاطرنشان کرد: ما به دقت این رژیمها را برای مطابقت با 22 ویژگی، از جمله درشت مغذیها، فیبر، قند افزوده، چگالی انرژی، و همچنین بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی طراحی کردیم. مطالعات قبلی با رژیم های غذایی تا این حد مطابقت نداشت.
پس از دو هفته رژیم غذایی خاص، محققان عادات غذایی هر جوان را در طول یک ماه غذای “عادی” دنبال کردند. آنها به ویژه مصرف در بوفه صبحانه همه چیز را که می توانید بخورید و همچنین سینی های میان وعده بعد از صبحانه را بررسی کردند.
برای گروه 27 نفره به طور کلی، تیم هیچ تغییر بزرگی در میزان کالری دریافتی افراد پس از ترک رژیمهای غذایی تخصصی یا ترجیح غذاهای بسیار فرآوری شده مشاهده نکرد.
با این حال، هنگامی که آنها داده ها را بر اساس سن تقسیم کردند، محققان دریافتند که گروه جوان – افراد 18 تا 21 ساله – اگر به تازگی یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده را به پایان رسانده باشند، کالری بیشتری در بوفه صبحانه خود مصرف می کنند. آنها همچنین با وجود اینکه تازه صبحانه خورده بودند و گرسنه نبودند، بیشتر میان وعده می خوردند.
چنین تغییری در میان افراد 18 تا 21 ساله که رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری نشده یا حداقل فرآوری شده داشتند، مشاهده نشد.
به گفته محققان، تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چگونه برخی غذاها ممکن است باعث پرخوری شود، مورد نیاز است.



