سلامت خانواده

یک ماده غذایی بدبو اما بسیار مفید

الهه جعفرزاده: پیاز منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است و به عنوان یکی از مفیدترین غذاها شناخته می شود.

خواص سلامتی پیاز از آنتی اکسیدان های موجود در آن ناشی می شود. آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از آسیب سلولی در بدن، مبارزه با التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند. برخی از مهمترین خواص این غذا عبارتند از:

1) کاهش خطر ابتلا به سرطان

طبیعت پیاز حاوی برخی ترکیبات شیمیایی است که توانایی مبارزه با سرطان را دارند. یک مطالعه نشان داد افرادی که پیاز بیشتری مصرف می کنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ، گلو و تخمدان هستند. همچنین مردانی که از پیاز در رژیم غذایی خود استفاده می کنند کمترین شانس ابتلا به سرطان پروستات را دارند. در واقع، کورستین و سایر آنتی اکسیدان های موجود در پیاز مسئول خواص مبارزه با سرطان آن ها هستند. رژیم غذایی سرشار از کورستین نیز با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه مرتبط است.

2) سلامت دستگاه گوارش

پیاز حاوی فروکتو-الیگوساکارید است، ترکیبی که به عنوان یک پری بیوتیک عمل می کند و می تواند فرآیند هضم را تسهیل کند. پری بیوتیک ها از روده کوچک عبور می کنند و باکتری های مفید روده بزرگ را تغذیه می کنند. بیماری های مختلف، از دیابت گرفته تا سرطان روده بزرگ و افسردگی، به دلیل کمبود باکتری های مفید در روده ایجاد می شوند.

3) سلامت استخوان ها

پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان نقش دارد. یک مطالعه روی گروهی از زنان یائسه نشان داد که آنهایی که روزانه پیاز می‌خوردند، تراکم استخوان بالاتر و در نتیجه استخوان‌های قوی‌تری داشتند.

4) کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی

پیاز حاوی ترکیباتی است که به کاهش سطح کلسترول در بدن و حتی کاهش لخته شدن خون کمک می کند و می تواند خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. برای بهره مندی از این مزیت، بهتر است پیاز را به صورت خام مصرف کنید تا بیشترین ترکیبات گوگردی را از آن دریافت کنید.

یک ماده غذایی بدبو اما بسیار مفید

5) کنترل دیابت

کوئرستین و ترکیبات آلی گوگرد موجود در پیاز برای افزایش تولید انسولین مفید است و می تواند تا حدودی به کنترل دیابت کمک کند.

6) پیشگیری از آلزایمر

یک مطالعه نشان داد که مصرف طولانی مدت پیاز در رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.

7) بهبود سلامت مو

برخی افراد از آب پیاز به عنوان یک درمان خانگی برای ریزش مو، شوره سر، خارش پوست سر و سایر مشکلات مربوط به مو استفاده می کنند. یک مطالعه کوچک در این زمینه نشان داد افرادی که موهای خود را با آب پیاز می شستند رشد موی بیشتری داشتند.

یک ماده غذایی بدبو اما بسیار مفید

معایب احتمالی

خوردن پیاز، به ویژه خام، می تواند عوارض جانبی محدودی داشته باشد، از جمله:

نفخ: تحقیقات نشان می دهد که پیاز در دسته غذاهای نفخ آور قرار می گیرد. زیرا دارای فیبری به نام فروکتان است که اغلب باعث نفخ می شود. به خصوص در افرادی که عملکرد گوارشی حساسی دارند. همچنین مصرف زیاد پیاز خام برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر دردسرساز است.

تغییر در بوی بدن: در طی فرآیند تجزیه ترکیبات گوگرد موجود در پیاز توسط بدن، این ترکیبات می توانند به عرق روی پوست واکنش نشان داده و بوی نامطبوعی ایجاد کنند. آنها همچنین در ایجاد بوی بد دهان نقش دارند.

آلرژی: اگرچه پیاز نادر است، اما پیاز می تواند در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند. علائم این واکنش ها می تواند از خفیف، مانند خارش یا بثورات، تا شدید، مانند مشکل در تنفس یا آنافیلاکسی متغیر باشد.

ادامه مطلب:

معرفی 9 ماده غذایی مفید برای سلامت روده

این 6 ماده غذایی آلرژی زا هستند

قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید

چه عواملی تعادل هورمونی را به هم می زند؟/ 5 ادویه مفید برای تنظیم هورمون ها

منبع: webmd

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا