بهداشت و درمان

تبلیغ نمک‌های رنگی با ادعاهای درمانی غیرعلمی

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف نمک های رنگی هشدار داد و گفت: اثرات درمانی منتسب به این فرآورده ها جنبه تبلیغاتی دارد و مصرف بی رویه آنها می تواند خطرات سلامتی مشابه نمک های معمولی را به همراه داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر عبدالعظیم بهفر با اشاره به اینکه ادعاهایی که درباره خواص درمانی نمک های پایه رنگی مطرح می شود، مبنای علمی ندارد، گفت: مردم باید نسبت به تقلب های احتمالی در این محصولات هوشیار باشند، زیرا ممکن است برخی تولیدکنندگان به نمک معمولی رنگ های مصنوعی اضافه کرده و به عنوان نمک رنگی عرضه کنند.

وی افزود: نمک های رنگی مانند نمک صورتی هیمالیا، نمک سیاه، نمک خاکستری و نمک دودی به دلیل ترکیبات معدنی و فلزات موجود در آنها رنگ و طعم خاصی دارند اما برخی از این ترکیبات می تواند برای مصرف کننده مضر باشد. به خصوص نمک های دودی که حاوی ترکیباتی مانند هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای هستند و خطرات بالقوه ای برای سلامتی دارند.

دکتر بهفر خاطرنشان کرد: بسیاری از ادعاهای شفاهی درباره املاح رنگی مانند پاکسازی بدن از سموم، افزایش انرژی، درمان برونشیت و جوانسازی پوست، پایه علمی ندارد و در منابع معتبر علمی تایید نشده است.

بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، برخی از نمک‌های رنگی و دریایی که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو هستند، از نظر میزان فلزات سنگین، خلوص و آلودگی میکروبی تحت کنترل‌های دقیقی قرار دارند و رعایت اصول GMP در فرآیند تولید آنها الزامی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا