بایدها و نبایدهای تغذیه در روزهای آلودگی هوا – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، غزاله اسلامیان با اشاره به اینکه مایعات اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد، گفت: روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید و به جای آب میوه های صنعتی از آب میوه های طبیعی استفاده کنید.
وی افزود: مصرف نوشیدنی ها و غذاهای حاوی کافئین را تا حد امکان به حداقل برسانید، از قهوه، نسکافه، چای پررنگ، نوشابه های گازدار و شکلات تلخ استفاده نکنید.
یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی سرشار از ویتامین A هستند، گفت: کدو تنبل، هویج، فلفل دلمه ای رنگی، خرمالو و نارنگی اثرات مضر آلودگی هوا را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و از سوی دیگر از مصرف غذاهای شیرین صنعتی مانند انواع کلوچه ها، کلوچه ها، کلوچه ها، کلوچه ها، کلوچه ها، کلوچه ها و کلوچه ها جلوگیری می کند. شکر
وی با بیان اینکه مصرف شیر در روزهای آلوده توصیه می شود، خاطرنشان کرد: شیر و لبنیات را بیش از نیاز روزانه دو واحد در روز مصرف نکنید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف میوه و سبزی میزان دریافت ویتامین C را افزایش می دهد، ادامه داد: لیموترش تازه، مرکبات (لیمو شیرین، پرتقال و نارنگی)، کیوی و افرادی که در محیط های باز کار می کنند روزانه مکمل ویتامین C یا قرص جوشان مصرف کنند.
منع مصرف غذاهای پرچرب در هر شرایطی به خصوص در روزهای آلوده هوا از دیگر توصیه های مسلمانان است.
وی افزود: غذاهای چرب مانند فست فودها، کره، خامه و خامه ترش و روغن های جامد ممنوع است.
اسلامیان ادامه داد: دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین E در روزهایی که هوا آلوده است کمک قابل توجهی به بازسازی بدن می کند.
وی افزود: منابع غذایی حاوی امگا 3 را افزایش دهید، انواع ماهی، گردو، روغن کانولا (کلزا)، سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج و مصرف سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
اسلامیان با بیان اینکه مصرف گوشت قرمز باید حداکثر به یک تا دو بار در هفته محدود شود، ادامه داد: اگر مبتلا به کم خونی هستید و پزشک برای شما داروهای کمکی تجویز کرده است، داروهای خود را به موقع مصرف کنید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در پایان هشدار می دهد: در روزهایی که هوا آلوده است ورزش نکنید و در فضای باز پیاده روی نکنید.



