سلامت خانواده

تغذیه مناسب در زمان آلودگی هوا – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، در عصر آلودگی هوا باید با رعایت نکات تغذیه ای سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و اثرات منفی آلاینده ها را کاهش دهیم. نوشیدن مایعات کافی مانند آب، چای سبک، چای و آب میوه به دفع آلاینده ها از بدن کمک می کند. همچنین مصرف میوه های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو و کیوی و فلفل دلمه ای طبیعی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث دفع بهتر مواد مضر می شود.

سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم کلم بروکلی و مصرف سبزیجات به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان ها با عوامل مضر مقابله می کنند و مصرف شیر و لبنیات کم چرب به مرطوب نگه داشتن غشای مخاطی مجاری تنفسی و کاهش سوزش گلو کمک می کند. مغزها و دانه ها از جمله بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و کنجد با داشتن ویتامین E از بدن در برابر آسیب های ناشی از آلودگی محافظت می کنند.

در این مدت، کارشناسان توصیه می کنند که غذاهای کبابی و سرخ شده کمتر مصرف شود و غذاهای بخارپز و آب پز جایگزین شوند. مصرف عسل و لیمو برای کاهش التهاب و خشکی گلو نیز مفید است و غذاهای حاوی امگا 3 مانند ماهی، گردو و دانه کتان به کاهش التهاب بدن کمک می کند.

در این راستا باید از فست فودها و غذاهای بسیار چرب نیز پرهیز کرد، زیرا فشار بیشتری به بدن وارد می کنند و خستگی را افزایش می دهند.

در کنار این موارد مصرف سوپ ها و سوپ های سبک مانند سوپ سبزی، سوپ جو و عدس توصیه می شود زیرا علاوه بر مغذی بودن به مقابله بهتر بدن با آلودگی هوا کمک می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا