اجرای برنامه ملی نان کامل در تهران

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر احمد اسماعیل زاده در گفت وگویی با بیان اینکه پایتخت نانوایی عرضه کننده نان سبوس دار ندارد، اظهار کرد: وزارت بهداشت، «دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی غذا» و «دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت» بر ضرورت اجرای برنامه نان سبوسدار در کل کشور تاکید دارند. خوشبختانه در هر استان حداقل یک کارخانه تولید آرد سبوس دار وجود دارد اما تهران با کمبود نانوایی نان سبوس دار مواجه است.
وی با بیان اینکه در حال اقناع بخش عرضه و نانوایان در زمینه تولید نان سبوس دار در پایتخت هستیم، تصریح کرد: نانوایان در رابطه با تولید نان سبوس دار به مولفه قیمتی اشاره می کنند اما متولی قیمت نان وزارت بهداشت نیست و این موضوع زیر نظر وزارت کشور است.
وی ادامه داد: وزارت کشور مسئولیت بررسی و تغییر قیمت نان کامل را بر عهده گرفته است. اگر قیمت نان کامل بازنگری شود و شرایط به گونه ای باشد که تولیدکننده ضرر مالی نداشته باشد، این احتمال وجود دارد که نانوایان به تولید نان کامل گرایش پیدا کنند. قیمت نان سبوس دار چالش اصلی شهروندان پایتخت برای دسترسی به نان سبوس دار است. زیرا نانوایان می گویند که تولید نان کامل نیاز به فرآیند تخمیر دارد و این باعث کاهش تولید نان و در نتیجه درآمد کمتر می شود.
اسماعیل زاده با بیان اینکه نانوایان معتقدند تفاوت قیمت نان سبوس دار تفاوت چندانی با نان غیرسبوس ندارد، گفت: جلسات کمیسیون اصل 90 با موضوع نان هر سه ماه یکبار برگزار می شود و بررسی قیمت نان از موضوعات مهم این کمیسیون است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره اجرای موفق طرح عرضه نان سبوس دار در برخی استان ها گفت: استان هایی که استانداران آنها در زمینه تولید نان سبوس دار فعالیت کرده اند موفق هستند. فرمانداران به نانوایانی که نان سبوس دار عرضه می کنند اجازه داده اند نان را با قیمت کمی بالاتر از نان معمولی بفروشند تا بتوانند هزینه های جاری خود را تامین کنند. امیدوارم مجوز افزایش قیمت نان سبوس دار در استان تهران مانند سایر استان ها صادر شود تا نانوایان از تولید نان سبوس دار استقبال کنند.



