بهداشت و درمان

سبزیجات عامل کاهش، فشارخون هستند نه افزایش آن

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به یکی از باورهای غلط مبنی بر اینکه «مصرف سبزیجات در افراد مبتلا به فشار خون بالا باعث افزایش فشار خون می شود» اعلام کرد: سبزیجات نه تنها فشار خون را افزایش می دهند، بلکه نقش مهمی در کاهش و کنترل آن دارند.

به گزارش خبرگزاری سلامت، سبزیجات برگ سبز منبعی غنی از پتاسیم، منیزیم، پلی فنول ها و ویتامین C هستند. عناصری که هر کدام نقش کلیدی در فرآیند تنظیم فشار خون دارند.

به گفته کارشناسان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، پتاسیم از انقباض دیواره عروقی جلوگیری می کند و با افزایش تولید پروتئین کالیدین به کاهش فشار خون کمک می کند و همچنین اثرات منفی مصرف نمک را بر بدن کاهش می دهد. منیزیم موجود در سبزیجات نیز به عنوان یک مهارکننده طبیعی انقباض عضلات صاف و گشادکننده عروق نقش موثری در پیشگیری و کنترل فشار خون بالا دارد.

این گزارش می افزاید: پلی فنل های گیاهی موجود در سبزیجات دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و گشاد کنندگی عروق هستند و مصرف آن ها در حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی مهم است. همچنین ویتامین C با افزایش سنتز اکسید نیتریک و بهبود عملکرد اندوتلیال در کاهش فشار خون موثر گزارش شده است. مطالعات بالینی نشان می دهد که مصرف کافی این ویتامین می تواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

دفتر بهبود تغذیه جامعه تاکید کرد: مصرف منظم سبزیجات جزء مهم رژیم غذایی سالم بیماران مبتلا به فشار خون است و حذف سبزیجات نه تنها به کنترل فشار خون کمک می کند، بلکه فرد را از مواد مغذی ضروری نیز محروم می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا