سلامت خانواده

کمبود کدام مواد مغذی مغز را سریعتر پیر می کند؟

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نحوه پیری مغز با سایر قسمت های بدن متفاوت است، سفید شدن موها و ظاهر شدن چین و چروک روی پوست به راحتی قابل مشاهده است، اما تشخیص تغییرات درون مغز یا پیری مغز دشوار است و علائم مربوط به آن به مرور زمان ظاهر می شود. پیری مغز خطر زوال شناختی را افزایش می دهد و در نهایت بر کیفیت کلی زندگی تأثیر می گذارد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که تغذیه نامناسب و کمبود برخی مواد مغذی در بدن می تواند روند پیری مغز را تسریع کند. در زیر به بررسی برخی از این مواد مغذی می پردازیم:

ویتامین B12

نتایج تحقیقات نشان می دهد که کمبود ویتامین B12 با آلزایمر، پارکینسون و سایر اختلالات مغزی مرتبط است، زیرا این ویتامین مسئول تشکیل میلین است. غشاء محافظ اطراف اعصاب است. شما می توانید با مصرف تخم مرغ و ماهی ویتامین B12 بدن را تامین کنید، گیاهخواران نیز می توانند این مکمل ویتامین را مصرف کنند.

امگا 3

کمبود امگا 3 باعث ایجاد مشکلات در عملکرد شناختی، اختلال در حافظه و تسریع پیری مغز می شود، زیرا امگا 3 نقش مهمی در حفظ غشاء سلول های مغزی دارد. دریافت کافی این ماده مغذی را می توان با خوردن ماهی های چرب دو تا سه بار در هفته تضمین کرد. میوه ها، گردو، دانه کتان و دانه چیا نیز منابع گیاهی شناخته شده این ماده مغذی هستند.

منیزیم

منیزیم یک آرام‌بخش سیستم عصبی است که سیگنال‌های عصبی را تنظیم می‌کند و حافظه را بهبود می‌بخشد، بنابراین کمبود آن باعث تسریع پیری مغز می‌شود. نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف منیزیم احتمال زوال عقل و اختلال عملکرد شناختی را کاهش می دهد. برای دریافت منیزیم کافی، می توانید از سبزیجات برگ دار، دانه ها، غلات کامل، مغزها و حتی شکلات تلخ استفاده کنید.

ویتامین D

ویتامین D از نورون ها حمایت می کند و التهاب را کاهش می دهد، کمبود این نوع ویتامین تجمع می یابد آمیلوئید بتا را افزایش می دهد و باعث زوال عقل می شود. بهترین راه برای دریافت ویتامین D، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت 15 تا 20 دقیقه در روز است. قارچ، ماهی چرب، تخم مرغ و شیر غنی شده نیز سرشار از ویتامین D هستند.

ویتامین E

ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان مغز عمل می کند، نورون ها را از آسیب اکسیداتیو محافظت می کند و خطر زوال شناختی را کاهش می دهد. کمبود این نوع ویتامین باعث افزایش احتمال آلزایمر و پیری سریعتر مغز می شود. اسفناج، آووکادو، تخمه آفتابگردان و بادام حاوی ویتامین E هستند.

آنتوسیانین

به عنوان یک آنتی اکسیدان، آنتوسیانین ها عملکرد شناختی را بهبود می بخشد، جریان خون را به مغز افزایش می دهد و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. آنتوسیانین ها در انواع توت ها و سبزیجات بنفش یافت می شوند. زغال اخته، شاه توت، گیلاس، بادمجان و کلم بنفش سرشار از این ماده مغذی مفید هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا