سلامت خانواده

سیگار، رژیم غذایی ناسالم و آسیب عروقی عامل ابتلا به آلزایمر هستند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، مهرداد روزبه، فوق تخصص بیماری های مغز و اعصاب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال انتقال بیماری آلزایمر از مادر به فرزند وجود دارد، افزود: آلزایمر به طور کلی به دو گروه تقسیم می شود؛ این بیماری به دو گروه تقسیم می شود. نوع دیر شروع که معمولاً در سنین بالاتر ظاهر می شود و نوع زودرس که در سنین پایین تر ظاهر می شود.

وی تاکید کرد: نوع زودرس معمولا با عوامل ژنتیکی قوی تری همراه است و برخی ژن ها در بروز آن نقش برجسته ای دارند. از طرفی آلزایمر بعد از 60 سالگی کمتر تحت تاثیر عوامل ارثی قرار می گیرد و نقش عوامل محیطی در آنها پررنگ تر است.

روزبه در ادامه تصریح کرد: پیشگیری از آلزایمر با کنترل عوامل خطر امکان پذیر است. عواملی مانند سطح تحصیلات، خواب مناسب، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و کاهش آسیب های عروقی می تواند در کاهش خطر ابتلا موثر باشد.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: آسیب های عروقی نه تنها خطر سکته مغزی را افزایش می دهد، بلکه احتمال ابتلا به آلزایمر را نیز افزایش می دهد. مواد موثر در ایجاد آلزایمر، مانند آمیلوئید بتا و پروتئین تاو، در افرادی که آسیب عروقی دارند، بیشتر تجمع می‌یابند.

وی همچنین هشدار داد: استعمال دخانیات، غذاهای پرچرب و شور و سبک زندگی ناسالم می تواند عوامل خطر را تشدید کند و باعث آلزایمر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا