سلامت خانواده

نارنجی؛ از سرما تا سلامت قلب – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، پرتقال، این میوه معطر و خوش رنگ زمستانی، نه تنها یکی از محبوب ترین میوه ها در جهان است، بلکه به عنوان یکی از غنی ترین منابع ویتامین C نیز شناخته می شود.تحقیقات نشان می دهد مصرف روزانه پرتقال می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کرده و نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی، سلامت پوست و قلب داشته باشد.

نارنجی؛ سپر طبیعی در برابر سرماخوردگی

سال هاست که پزشکان بر نقش ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی تاکید می کنند و پرتقال با داشتن مقادیر بالای این ویتامین یکی از موثرترین مواد غذایی برای کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است. آنفولانزا و این میوه باعث افزایش تولید گلبول های سفید و افزایش توانایی بدن در مبارزه با ویروس ها می شود. همچنین مصرف منظم آب پرتقال تازه می تواند دوره بیماری های فصلی را کوتاه کند.

سلامت پوست با درخشش نارنجی

آنتی اکسیدان های موجود در پرتقال به ویژه ویتامین C در ترمیم سلول های پوست و کاهش چین و چروک موثر است و این ترکیبات به تولید کلاژن کمک کرده و روند پیری پوست را کند می کند. بسیاری از متخصصان پوست استفاده از ماسک طبیعی پرتقال را در کنار مصرف خوراکی برای روشن و درخشان شدن پوست توصیه می کنند.

تحقیقات جدید نشان می دهد فلاونوئیدها و فیبرهای محلول در پرتقال نقش بسزایی در کاهش کلسترول بد خون (LDL) دارند. پتاسیم موجود در این میوه همچنین به تنظیم فشار خون کمک می کند و خطر سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد، به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می کنند مصرف منظم پرتقال در برنامه غذایی روزانه به خصوص برای افراد بالای 40 سال گنجانده شود.

از کم خونی جلوگیری می کند

کم خونی وضعیتی است که منجر به کاهش گلبول های قرمز یا هموگلوبین می شود که منجر به کاهش توانایی حمل اکسیژن می شود. این وضعیت معمولاً به دلیل کمبود آهن رخ می دهد. اگرچه پرتقال منبع خوبی از آهن نیست، اما منبع عالی اسیدهای آلی مانند ویتامین C (اسید اسکوربیک) و اسید سیتریک است.

هم ویتامین C و هم اسید سیتریک می توانند جذب آهن از دستگاه گوارش را افزایش دهند. خوردن پرتقال با سایر غذاهای غنی از آهن ممکن است به پیشگیری از کم خونی کمک کند.

پرتقال بیشتر از کربوهیدرات ها و آب تشکیل شده است، پروتئین و چربی این میوه بسیار کم است و مقداری کالری نیز دارد و قندهای ساده مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز از عمده ترین انواع کربوهیدرات های موجود در پرتقال هستند و دلیل شیرینی پرتقال وجود همین قندها است. برخلاف اینکه پرتقال حاوی قند است، شاخص گلیسمی پایینی دارد.

نارنجی؛ از سرما تا سلامت قلب

تاثیر پرتقال بر هضم غذا و کاهش وزن

فیبر فراوان موجود در پرتقال به عملکرد بهتر دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست کمک می کند و علاوه بر این، کالری کم و احساس سیری طولانی مدت پس از مصرف آن، پرتقال را به یک میان وعده ایده آل برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند تبدیل می کند.

خواص آب پرتقال برای مشکلات بینایی

مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین C موجود در آب پرتقال می تواند از ایجاد آب مروارید و سایر بیماری های چشمی که می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود، جلوگیری کند. یک پرتقال متوسط ​​تنها حدود 60 کالری دارد، اما بیش از 100 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می کند.

نارنجی؛ از سرما تا سلامت قلب

رادیکال های آزاد عامل اصلی بسیاری از بیماری های مزمن مانند سرطان و دیابت نوع 2 هستند. ترکیبات آنتی اکسیدانی نارنجی از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسید سیتریک، با این مولکول های مضر مبارزه کرده و از سلول های بدن و این خاصیت محافظت می کند ضد سرطان باعث شده است که پرتقال در رژیم های غذایی سالم جایگاه ویژه ای پیدا کند.

میوه ای کوچک با فواید بزرگ

پرتقال بیش از یک میوه زمستانی است. ترکیبی از طعم، تازگی و سلامت. گنجاندن روزانه یک پرتقال در رژیم غذایی می تواند گام موثری برای حفظ سلامت و شادابی بدن باشد. متخصصان توصیه می کنند که از خواص پرتقال نهایت استفاده را ببرید و آن را به صورت تازه و همراه با پالپ مصرف کنید، زیرا بیشتر فیبرها و مواد مغذی در این قسمت نهفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا