ضرورت بررسی سمیت محصولات غذایی و آشامیدنی سنتی – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایفدانا، عبدالعظیم بهار وی بیان کرد: تشکیل کمیسیون بهداشت و تغذیه در سازمان غذا و دارو فرصت ارزشمندی برای تقویت همکاری های علمی و اجرایی بین گروه های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان ایجاد کرده است و می تواند زمینه را برای طرح دیدگاه ها و پیشنهادات دانشگاه ها در زمینه ارتقای سلامت و تغذیه سالم فراهم کند.
وی افزود: مجوز تولید و عرضه فرآورده های غذایی و آشامیدنی طبیعی و سنتی بر اساس اطلاعات منابع معتبر و تک نگاری های بین المللی صادر می شود، اما به دلیل تبلیغات گسترده در این زمینه، مصرف بی رویه یا طولانی مدت برخی از ترکیبات می تواند عوارض ناخواسته ای را برای مصرف کنندگان به همراه داشته باشد. بنابراین، مطالعات جامع سمیت و ایمنی باید در اولویت برنامه های پایش قرار گیرد.
بهفر همچنین بر لزوم شفاف سازی در خصوص ماده موثره این محصولات تاکید کرد و گفت: تعیین دقیق روش اندازه گیری و میزان ماده موثره یکی از محورهای اصلی در ارزیابی علمی محصولات است و شرکت های سازنده موظفند جزئیات مواد تشکیل دهنده و روش های اندازه گیری ماده موثره را در اختیار سازمان قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو به عنوان ضامن سلامت جامعه بر شفافیت اطلاعات، کیفیت محصولات و ایمنی مصرف کنندگان تاکید ویژه دارد و اطلاع رسانی دقیق از میزان مواد موثره را مبنای ارزیابی علمی و تضمین سلامت محصولات طبیعی، غذایی و آشامیدنی می داند.



