کشنده ترین نوع مسمومیت غذایی – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سیدعلی کشاورز متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اغلب مسمومیت های میکروبی ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده باعث ناراحتی گوارشی می شوند، اما معمولا کشنده نیستند و با درمان های حمایتی طی 24 تا 72 ساعت بهبود می یابند. اما نوع خاصی از مسمومیت به نام بوتولیسم وجود دارد که به دلیل تولید سم قوی در بدن منجر به مرگ می شود.
دلیل خطرناک بودن بوتولیسم
کشاورز تصریح کرد: در بین انواع مسمومیت های میکروبی، بوتولیسم به دلیل تولید سمی به نام بوتولینوم خطرناک ترین نوع آن محسوب می شود، این سم روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و با فلج شدن ماهیچه ها به ویژه عضلات تنفسی در مدت کوتاهی باعث خفگی و مرگ می شود.
وی افزود: در سایر مسمومیت های غذایی معمولا علائم شامل تهوع، استفراغ، اسهال و ضعف عمومی است که در بیشتر موارد با مراقبت های پزشکی برطرف می شود، اما در بوتولیسم اگر درمان به سرعت شروع نشود، احتمال مرگ بسیار زیاد است.
منابع اصلی آلودگی و راه های پیشگیری
این متخصص تغذیه به منشا بروز آن اشاره می کند بوتولیسم وی گفت: باکتری عامل این بیماری در محیط های بی هوازی یعنی جایی که اکسیژن وجود ندارد رشد می کند. به همین دلیل اکثر موارد بوتولیسم در مصرف کنسروها مانند ماهی، سبزیجات، لوبیا یا کنسرو قارچ مشاهده می شود که اصول بهداشتی در فرآیند تولید یا نگهداری به درستی رعایت نمی شود.
کشاورز هشدار داد: در صورت مشاهده تورم در قوطی، تغییر رنگ یا بوی غیرعادی از مصرف آن خودداری کنید و همچنین توصیه می شود قبل از مصرف قوطی حداقل 20 دقیقه بجوشانید تا احتمال مسمومیت از بین برود.
وی تاکید کرد: بوتولیسم در صورت تشخیص سریع و شروع درمان تنفسی و تزریق پادزهر مخصوص قابل کنترل است اما تاخیر در درمان می تواند منجر به مرگ بیمار شود. بنابراین آگاهی مردم و کادر درمانی از علائم اولیه این بیماری بسیار حائز اهمیت است.



