وجود میکروپلاستیک در تمامی نوشیدنی های آزمایش شده – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

تحقیقات نشان می دهد که هر نوشیدنی سرد و گرم آزمایش شده، از جمله نوشابه، چای و قهوه، حاوی این ذرات پلاستیکی همه جا حاضر است – حتی نوشیدنی هایی که در بطری های پلاستیکی فروخته نمی شوند.
این به شواهد فزاینده ای اضافه می کند که میکروپلاستیک ها همه جا حاضر هستند و وارد بدن انسان می شوند.
میکروپلاستیک ها قطعات پلاستیکی با قطر حداکثر 5 میلی متر هستند و برخی در مقیاس بسیار کوچکتر – میکرومتر یا میکرون اندازه گیری می شوند. مصرف آنها با مشکلات بالقوه سلامت انسان، از جمله آسیب به سیستم تولید مثل، گوارش و ریه مرتبط است.
محققان دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا هفت دسته از نوشیدنی های محبوب را تجزیه و تحلیل کردند: نوشابه های گازدار، نوشیدنی های انرژی زا، آب میوه ها، چای سرد، چای داغ، قهوه داغ و قهوه سرد. بسته بندی آنها از پلاستیک گرفته تا کاغذ و شیشه متفاوت بود.
نتایج نشان داد که صرف نظر از نحوه بسته بندی نوشیدنی ها، 100 درصد نوشیدنی ها حاوی میکروپلاستیک هستند. اندازه میکروپلاستیکهای شناساییشده در نوشیدنیهای آزمایششده از ۲۳ میکرومتر تا ۵۱ میکرومتر متغیر بود که معمولاً برای اکثر مصرفکنندگان قابل مشاهده نیست. در مقایسه، یک تار مو حدود 70 میکرومتر است.
محققان گفتند که آزمایشهای این مطالعه تنها ذرات بزرگتر از 10 میکرومتر را شناسایی کردهاند، بنابراین ممکن است میکروپلاستیکهای کوچکتر یا «نانو پلاستیکها» نیز وجود داشته باشند.
در این مطالعه، محققان پلیمرهای پلاستیکی مصنوعی را آزمایش کردند و میکروپلاستیک های سلولزی – الیافی که در طبیعت تولید می شوند و در طول زمان تجزیه می شوند – را شامل نشدند. آنها خاطرنشان کردند که مطالعات قبلی که تعداد بسیار بالاتری از میکروپلاستیک ها را گزارش می کردند، اغلب شامل هر دو مولکول بودند.
به نظر می رسد عوامل متعددی خطر پلاستیک های مصنوعی در نوشیدنی ها را افزایش می دهد:
• گرما: این مطالعه نشان می دهد که گرما باعث می شود بسته بندی پلاستیکی میکروپلاستیک بیشتری آزاد کند. این بدان معناست که نوشیدنیهای گرم، مانند قهوه یا چای داغ، ممکن است در مقایسه با نوشیدنیهای سرد، خطر بیشتری برای بلعیدن داشته باشند.
• کربناته شدن: فشار و استرس ایجاد شده بر روی بسته بندی توسط حباب های نوشابه می تواند منجر به افزایش میکروپلاستیک های شناور در اطراف شود.
• اسیدیته: سطوح بالای اسیدیته در آبمیوه های بطری شده ممکن است به آزاد شدن حجم بیشتری از میکروپلاستیک ها در مایع کمک کند.
• بسته بندی: آب میوه ها و نوشیدنی های انرژی زا در بطری های پلاستیکی غلظت میکروپلاستیک بالاتری نسبت به بطری های کاغذی و آلومینیومی داشتند.
محققان خاطرنشان کردند که هوایی که نوشیدنی ها در آن بسته بندی می شوند و آب استفاده شده در آنها می تواند منبع میکروپلاستیک باشد.
با افزایش مصرف پلاستیک و ضایعات در سراسر جهان، میکروپلاستیک ها راه های جدیدی برای ورود به محیط زیست و در نهایت زنجیره غذایی پیدا می کنند.
مطالعه جدید چند هفته پس از آن انجام شد که محققان فرانسوی گزارش دادند که یک فرد معمولی ممکن است 100 برابر بیشتر از آنچه قبلا تصور می شد پلاستیک استنشاق کند: 68000 در روز.
آژانس حفاظت از محیط زیست ایلینوی این راه ها را برای کاهش قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک ها پیشنهاد می کند:
• در صورت امکان، مواد غذایی، نوشیدنی ها و محصولات بهداشتی بسته بندی شده بدون پلاستیک را انتخاب کنید.
• از پلاستیک کمتر استفاده کنید و مواد زیست تخریب پذیر را در محیط انتخاب کنید.
• پلاستیکی را که استفاده می کنید، بازیافت کنید، به خصوص زمانی که نشانه های سایش را نشان می دهد.
• از کیسه های مواد غذایی قدیمی برای خرید مجدد استفاده کنید.
• در صورت امکان، الیاف طبیعی را در لباس (پنبه، پشم، ابریشم) انتخاب کنید.



