افزودن کنجد به نان ممنوع می شود / بربری کمسبوسترین نان کشور

به گزارش خبرگزاری سلامت، سید حسن امامی رضوی در گفتوگویی درباره آخرین وضعیت تولید نان سبوسدار در کشور افزود: نان سبوسدار ارزش غذایی بیشتری دارد و سبوس آن برای سلامت مردم بسیار مفید است، اما در زمینه تولید نان سبوسدار با چالشهای زیادی مواجه هستیم و در عین حال با جدیت بیشتری پیگیر نانسازی در کل کشور هستیم.
وی با بیان اینکه نان و آرد سبوس دار و سبوس دار هنوز به یک فرهنگ عمومی در بین مردم تبدیل نشده است، تصریح کرد: در این زمینه آنچه مهم است این است که مردم خواستار تولید نان سبوس دار در نانوایی های کشور باشند اما علیرغم همه تلاش های انجام شده در دو سال گذشته برای تثبیت این موضوع، همچنان «نان سبوس دار» مطالبه مردمی نیست. مردم هنوز به نان های سنتی، سفید و بدون سبوس تمایل دارند. نان هایی که اغلب کیفیت بالایی ندارند و حتی گاهی مواد افزودنی غیرقانونی دارند.
امامی رضوی با ارائه مثالی ادامه داد: در نانوایی ها می بینیم که کنجد یا سبزی به نان اضافه می شود، زیرا مردم آن را بیشتر دوست دارند، اما طبق آخرین جلسه ای که با وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون اصل 90 داشتیم، مصوب شد که این افزودنی ها در نانوایی ها به طور رسمی ممنوع شود، زیرا افزودن آنها مضر است.
وی درباره دلیل تصمیم ممنوعیت افزودنی های نان نیز گفت: دلیل ممنوعیت این است که روند نگهداری این افزودنی ها مشخص نیست. مثلاً نمی دانیم کنجد را کجا نگه می دارند. در یخچال یا در محیط آلوده نگهداری شود. زیرا نگهداری این مواد مقررات خاصی ندارد و ممکن است به دلیل نگهداری نامناسب خراب شود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی غذا درباره میزان حذف سبوس از آرد نان های سنتی نیز توضیح داد: نان سنگک نسبت به سایر نان ها سبوس حذف شده کمتری دارد و در حال حاضر بهترین نان از این نظر محسوب می شود. در حالی که آرد نان بربر بین 15 تا 18 درصد بدون سبوس است که بدون سبوس ترین در بین نان ها است.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر حدود 600 کارخانه نان سبوس دار و 80 کارخانه آرد سبوس دار در کل کشور داریم، تصریح کرد: حتی یک نانوایی نان سبوس دار (سبوس دار) در تهران نداریم. دلیلش هم این است که اتحادیه نانوایان هیچ تقاضایی ندارد و در خود تهران کارخانه آرد وجود ندارد که نشان می دهد تهران با داشتن حدود 10 درصد جمعیت ثابت کشور و 20 درصد جمعیت شناور، هیچ کارخانه آرد کاملی ندارد.
امامی رضوی تصریح کرد: در خصوص قیمت باید گفت که افزایش قیمت نان کامل از 20 درصد فراتر نمی رود. در حالی که نان های معمولی بین 50 تا 100 درصد افزایش یافته است، بنابراین این افزایش 20 درصدی تاثیر چندانی بر قیمت نان برای مردم ندارد، اما در عین حال می تواند سلامت مردم را افزایش دهد که باعث کاهش هزینه های درمانی خانوارها می شود.



