سلامت خانواده

تاثیر روغن ماهی بر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو به نقل از هلث دی نیوز، دانشمندان دانشگاه میشیگان و مرکز سرطان دانشگاه تگزاس دریافتند که ژن 15 لیپوکسیژناز 1 (ALOX15) برای اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی (EPA و DHA) برای مبارزه با سرطان روده بزرگ بسیار مهم است.

این مطالعه نشان داد که بدون ALOX15، روغن ماهی می تواند خطر تومورهای روده بزرگ را در موش افزایش دهد.

عماد شوریقی، محقق ارشد و استاد داخلی در مرکز سرطان روگل دانشگاه میشیگان در بیانیه‌ای گفت: همه مکمل‌های روغن ماهی یکسان نیستند.

همچنین مهم است که بپرسید آیا فردی که این مکمل را مصرف می کند آنزیم های لازم برای متابولیسم این محصولات را برای جلوگیری از التهاب مزمن و متعاقب آن سرطان دارد یا خیر.

محققان موش هایی را که از رژیم غذایی روغن ماهی تغذیه می کردند با موش هایی که از رژیم غذایی کنترل تغذیه شده بودند مقایسه کردند. به طور شگفت انگیزی، روغن ماهی باعث افزایش تومورهای روده بزرگ در موش هایی شد که در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتند که باعث التهاب و تسریع تشکیل تومور می شد.

محققان توضیح دادند که دلیل آن این است که اسیدهای چرب امگا 3 به ALOX15 نیاز دارند تا به مولکول های ضد التهابی به نام رزولوین تجزیه شوند. التهاب مزمن علت اصلی سرطان است.

این مطالعه نشان داد:

• موش هایی که فاقد ALOX15 بودند، با مصرف روغن ماهی، تومورهای روده بزرگ بیشتری ایجاد کردند.

• به نظر می‌رسد که EPA بهتر از DHA عمل می‌کند و تومورهای کمتری در موش‌هایی که با EPA تغذیه شده‌اند دیده می‌شود.

در حالی که نتایج مطالعات حیوانی اغلب با نتایج روی انسان متفاوت است، این یافته ها نشان می دهد که روغن ماهی ممکن است از همه افراد، به ویژه افرادی که فاقد ALOX15 هستند، محافظت کند.

تیم تحقیقاتی در حال کار بر روی داروهایی هستند که می توانند حضور ALOX15 را در سلول های سرطانی افزایش دهند و مکمل های EPA و DHA را در مبارزه با سرطان موثرتر کنند.

در حال حاضر متخصصان به بیماران توصیه می کنند قبل از مصرف روغن ماهی با پزشک خود مشورت کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا